FAQS torna amb la tercera temporada i la tercera presentadora. Cristina Puig engega d'audiència al 12,9%: una xifra d'espectadors minsa, 164 mil fidels i menys share que Sálvame Deluxe (13,6%). I arrenca amb la primera polèmica. El monòleg humorístic fent ironia sobre la Diada va molestar molt el representant del partit de Puigdemont i Torra. Eduard Pujol era a plató seguint el monòleg amb cara de pomes agres i en acabar va renyar en directe TV3 i el FAQS per fer broma sobre el president Torra.

Pujol"No m'en vull estar. Ha parlat del president Torra fent surf. Podem fer conya de moltes coses, podem relativitzar moltes coses. Però hi ha gent a la presó i a l'exili, van a la caça del president Torra. Anirà al jutjat perquè va defensar la llibertat d'expressió amb una pancarta". Tensió a TV3 i Cris Puig només diu "És un monòleg, eh". 

godai garcia faqs tv3

TV3

El programa d'entreteniment havia començat amb un debat dels set partits catalans. Diu Cris Puig  "Portem gairebé 2 hores de debat". Per compensar van situar immediatament després el monòleg humorístic. Godai García va fer gags sobre el Tsunami Democràtic: "Ningú té puta idea què vol dir. Ho comprem com si fóssim ovelles". Gags del gregarisme dels onzes de setembre. Delicat. Salpebrat amb conyes dels apunyalaments a Barcelona i ironia foteta sobre "la revolució dels somriures". Diu Godai García: "Fer la revolució no està renyit amb ser llastimosament patètics". El realitzador enfocava la cara d'Eduard Pujol durant el monòleg. 

Què va dir l'humorista de Torra? FAQS no penja a les xarxes la part de Torra del monòleg. Godai Garcia: "El Tsunami Democràtic és fer una onada de gent i al damunt anirà el president Torra surfejant. Toma, jugada mestra. I Torra portarà un paraigua amb una baguette clavada a la punta. Toma, doble jugada mestra. Anirà repartint llacets grocs com si fos un drapaire i l'onada el portarà a Brussel·les on no tindrà puta idea de què dir perquè és Quim Torra. Explicarà la recepta de la ratafia o recitarà versos d'un poeta mort. Això ho fem bé, enfilar-nos a les espatlles d'algú que sí que ha fet alguna cosa". Molt dur. I arriscat als morros de Pujol.

cris puig monoleg tv3

TV3

El monologuista no gosa del tot: "Això de l'11 de setembre és el comte del flautista d'Hamelín i no cal que us digui quin paper ens toca fer a nosaltres". No es va atrevir a dir-ho: rates. Qui vulgui ofendre's per un monòleg ho farà. El programa carrega contra els desplegaments col·lectius de les últimes Diades, que retransmet amb tot luxe de detalls la mateixa TV3. A l'espectador habitual de la cadena li grinyola. El símptoma és que l'audiència de FAQS baixa. El programa censura publicar la part que va molestar Eduard Pujol i twitter crema:

TV3 té un problema. No pot externalitzar a productores externes els programes que depenen del Departament d'Informatius i per això Planta Baixa de la productora d'Ustrell o FAQS de la productora de Buenafuente han de fer programes d'Entreteniment. I la barreja, Eduard Pujol i Godai García, és explosiva. Qui s'ha emprenyat, Pujol, és qui mana a la Generalitat. Veurem si segueixen aquest tipus de monòlegs al FAQS.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat