L'univers dels natalicis ha instaurat dues festivitats a l'etapa de gestació humana. Una moda que, pel que sembla, va arribar per quedar-s'hi. Ben pocs són els que es resisteixen a organitzar uns saraus temàtics on sovint regna la cursileria. Per exemple, el 'babyshower', les festes de benvinguda al nadó que està de camí, tan tranquil a la panxa materna. La seva popularitat va obrir la porta a la següent tendència: el 'gender reveal'. S'ha convertit la típica pregunta del metge "voleu saber si és nen o nena?", en un esdeveniment, gimcana, circ de tres pistes i tot allò que la ment humana pugui imaginar. Hi ha autèntiques obres d'art penjades a les xarxes, moltes d'elles es fan virals. I la que expliquem tot seguit també ho serà, tot i que no provoqui llastimeta, com d'altres exemples. Punt a favor, per tant, de Dulceida i Alba Paul.

Les influencers catalanes han tornat amb força com a parella: segona oportunitat i embaràs, tot el lot. L'Aida Domènech durà la criatura al seu ventre durant els pròxims mesos, rebent totes les atencions d'una Alba il·lusionadíssima. Com que són de les personalitats més cèlebres d'Instagram, amb un imperi professional treballat a fons des de fa anys, no podia faltar el seu 'gender reveal' by Dulceida&Paul, i hem de dir que ha estat senzill. El millor elogi, sense dubtes. Ni globus de colors que exploten, ni confeti, ni coses rares. Una senzilla paraula sobre un pergamí enorme de color blanc, com el de la vida que està per escriure's. 

Envoltades d'amics, de família i dels seus íntims, les futures mames han vist com el seu somni es complia a la perfecció. Encertaven la porra instal·lada a la porta de la localització escollida, a la Costa Brava: un cartell on la gent apuntava el seu nom sota una de les dues columnes. "Niño" o "niña". Fàcil. I sí, en castellà. Imaginem que són exigències lingüístiques del negoci al qual es dediquen, malgrat la llàstima que pugui provocar a alguns. No es desesperin, però. Sempre hi ha esperança, els partits duren fins que l'àrbitre xiula el final. 

Dulceida porra Insta
La porra del nadó de Dulceida / Instagram
Alba Paul nena Instagram
Alba Paul s'apunta a la porra / Instagram

En arribar el moment de la veritat, la sorpresa: "Nena", en català. La parella es fonia en una abraçada enorme, les cares ho deien tot. Una alegria múltiple: el vaticini, el desig i la realitat coincidien. I l'espectador català s'adonava que no tot està perdut, que la futura hereva de l'imperi de les influencers serà catalanoparlant. No és que ho dubtéssim pas, però hem vist de tot. Estem massa acostumats a veure la llengua i el país menystinguts, arraconats i estigmatitzats. Sobretot a xarxes socials. El gest d'aquest diumenge de primavera és petit, però tendre i s'agraeix. El món sap que Dulceida i Alba seran mares. I una família catalana. 

Dulceida Alba nena Instagram
Dulceida i Alba seran mares d'una nena / Instagram

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!