Mai seran prou els consells i avisos que es facin des de terra, mar i aire sobre els perills al volant i els riscos de patir accidents. Qualsevol campanya és benvinguda per posar-li al cap a tothom que quan es condueix cal anar amb els cinc sentits i algun més. A TVE emeten el programa Seguridad Vital, que presenta Carlos Gª HirschfeldUna mena de versió d'Al cotxe! centrada, però, en parlar sense embuts de moments complicats al volant, per tal que els espectadors estiguin en alerta la pròxima vegada que pugin al cotxe.

seguridad vital

Carlos Gª Hirschfeld i Diego Losada (TVE)

El convidat d'aquesta setmana va ser Diego Losada, presentador fa uns mesos de La Mañana de La 1, reporter, presentador i periodista dels serveis informatius de TVE, i que va posar els pèls de punta recordant un greu accident que va tenir a bord d'un vehicle. Losada reconeix que "Me quedé dormido. Afortunadamente iba solo. No tuvo consecuencias para nadie. Solo para mí, aunque no graves". No van ser greus, però podrien haver-ho estat, tal i com explica el mateix protagonista, amb un relat que colpeix pensant en la sort que afortunadament va tenir.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Diego Losada (@dieglosada)

Va ser fa 15 anys. "Tenía una novia, nos fuimos a Lisboa todo el fin de semana, el lunes trabajábamos juntos. Era el día de mi cumpleaños y fuimos a tomar algo. No había bebido, no tenía nada que ver con eso. Era el cansancio. Eran 42 kilómetros de vuelta y me desperté en el aire. Salí de la carretera secundaria y afortunadamente había una arenera. Rompí la valla de la arenera y el lecho de la arena me frenó el golpe". Ell no es va fer res, tot i que "El coche quedó siniestro total. Me llevé el susto de mi vida".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Diego Losada (@dieglosada)

Des d'aquell dia, Losada té clara una cosa: "La fatiga al volante es algo muy peligroso", i mai condueix si es nota cansat. El periodista, gallec, acostuma a fer sovint viatges Madrid - A Coruña, A Coruña - Madrid, però sabent el que li va passar, fa aturades "a rajatabla". Un consell necessari.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat