Les protestes contra la sentència del procés han omplert pàgines al món. La premsa internacional mira allà on hi ha aldarulls perquè sap que rere una munió queixant-se al carrer hi acostuma a haver una injustícia: Xile, Hong Kong i també Catalunya.  A la premsa holandesa el dibuixant del diari NRC Handelsblad ha fet la seva interpretació: tots els manifestants són dents d'una serra elèctrica que destrueix el tron reial, o de l'emperador o del tirà de torn, com a símbol de la cadira del poder:

vinyeta

felip leticia tron GTRES

GTRES

El dibuixant Tjeerd Royaards pinta en el sentit de les agulles del rellotge cinc banderes: la de Xile, l'estelada, la del Líban, la de Hong Kong i la de Síria. Tot entre manifestants que reclamen "Democràcia". L'estelada és l'única que no correspon a un territori sinó a una idea, la de la independència de Catalunya. Tan lluny ha arribat aquest símbol que transcendeix les enciclopèdies geogràfiques. A Hong Kong la onegen i a la premsa internacional la reconeixen.

estelada hong kong EFE

EFE

Protestes globals, diu el ninotaire. Quina diferència de tractament amb els humoristes espanyols ultres que pinten Catalunya assimilada al feixisme, com els ninotaires Gallego y Rey o El Roto competin en un concurs de cafres a El Mundo i El País:

Catalunya a qui vol assemblar-se més, a Holanda o a Espanya? En humor polític, és ben clar.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat