Risto Mejide i Laura Escanes ja fa massa anys que viuen en el pont aeri entre Barcelona i Madrid. La Laura sempre ha volgut que la seva filla Roma aprengui el català i ella mateixa publica com llegeix contes en aquesta llengua i com es dirigeix a ella sempre en la llengua materna. Ara bé, els reptes professionals, sobretot de Risto, estan a Madrid. Les anades i vingudes amb tren o avió els ha portat a estar-ne tips i, de moment, han decidit abandonar una de les dues ciutats: l'escollida ha estat Barcelona.

"Deixem el pis definitivament". Aquesta és la resposta que ha donat Escanes a una de les seves amigues que li ha preguntat per privat si tornaven a canviar de pis. Però sembla que, aquesta vegada, el gran canvi és el comiat de la ciutat barcelonina.

WhatsApp Image 2021 12 18 at 10.01.37

Desconeixem si la intenció és comprar-se un nou habitatge però, de moment, la mateixa Escanes ha confirmat que fan les maletes. De fet, aquest cap de setmana està de mudança i està molt enfeinada fent paquets, recollint roba, desmantellant els mobles i deixant intacte el pis que, segurament, posaran a la venda.

WhatsApp Image 2021 12 18 at 10.02.42

WhatsApp Image 2021 12 18 at 10.02.18

Però no deixen Catalunya. De fet, són uns enamorats de la Cerdanya i Escanes ha celebrat que des d'aquesta setmana ja s'operin vols directes entre Madrid i la Seu/Andorra, un aeroport que farà les delícies d'aquells enamorats de l'esquí que per arribar amb cotxe es poden passar un dia sencer. La Laura, tot i la seva joventut, prioritza la vida familiar i tranquil·la. Per això, dels dos, és qui més insisteix en passar molts caps de setmana a la vora de la llar de foc.

WhatsApp Image 2021 12 18 at 10.00.44

També és una enamorada dels Països Catalans. Durant l'hivern, podem veure aquesta família per la Cerdanya i quan arriba l'estiu, fan les maletes i se'n van cap a Menorca. Ella no pot passar cap estiu sense fer una parada obligatòria a aquesta fantàstica illa. Lloguen un vaixell i guarden molts records a Ciutadella, un dels seus punts de referència tot i que també es deixen emportar per la gastronomia balear.

escanes 2