En Marc Ribas és el millor cuiner que té Catalunya. Enrere n'han quedat molts d'altres que van fer història al nostre territori, però ara la gastronomia catalana té noms i cognoms: Marc Ribas i Beltran. És un xef dels que enamoren, no només per com cuina, sinó per com de guapo és. Tan de bo ell ens fes ara una bona xocolata amb xurros per passar aquest fred de novembre. Però deu estar ocupat preparant els seus següents programes: i és que és maco, cuina bé i presenta de meravella. És el rostre visible del 'Cuines' i del 'Joc de Cartes'. En aquest últim programa està passant de tot últimament.

Si fa uns dies us explicàvem que 'Joc de Cartes' encisava amb el català d'uns asiàtics o uns concursants destrossaven la viva imatge d'un calçot a Madrid, ara us expliquem que un dels restaurants que va participar recentment al format culinari de TV3 ha hagut de tancar. La competència en el món de la restauració és ferotge i els fets parlen per sí sols: molts restaurants han de tancar un rere l'altre, per molt que hagin sortit al programa de Marc Ribas. Ha passat concretament amb tres d'ells, un de Reus, l'altre de Llagostera, i l'altre de Tarragona. Una pena.

Es tracten dels restaurants Sora Experience, Can Bufí i Gli Angeli. El primer d'ells, situat a Reus, va abaixar definitivament la persiana el passat 2021 per culpa dels efectes i les poques ajudes que reben els restaurants degut a la crisi de la COVID-19. "El restaurant tanca, però l'ànima no", deien des de dins. El Can Bufí de Llagostera també va haver de fer les maletes, tot i que segueix mantenint bones ressenyes a la seva pàgina web. Potser tornaran algun dia.

Can Bufí, tancat   Pàgina web
Can Bufí, tancat Pàgina web

El que ens ha sorprès més, però, ha estat el Gli Angeli del Serrallo de Tarragona. Ha tancat fa poc i també va sortir recentment al concurs de la pública catalana. De cuina artesanal i marinera italiana, el Gli Angeli era propietat d'en Nicola. En honor als seus fills, que eren "dos àngels", li va posar el nom al seu local, que malauradament ha hagut de tancar també. Ja no podrem provar mai més la saborosa pasta fresca del Gli Angeli que va meravellar els comensals de l'emissió, obtenint llavors un òptim 7'4 de valoració final. Però tot no queda aquí: hi ha una bona notícia. En Nicola, un bon home de negocis, ja té nou projecte. Aquest, però, fora de Catalunya: és 'El Rinconcito de Alcua', situat a El Borge (Màlaga). Enhorabona!

Gli Angeli   MINUBE
Gli Angeli MINUBE

Preciós amb les filles

Si us heu quedat sense pla matinal de dissabte i esteu tirats al sofà, tenim una recomanació per a vosaltres. Poseu la tele amb TV3 a la carta o mireu aquí la repetició del programa de Marc Ribas cuinant amb les seves filles. L'Ona i la Sira ajuden el seu papa a fer uns panellets deliciosos. Per suposat, són molt més bons que els que pots trobar a qualsevol forn del teu poble o ciutat. El motiu: són fets amb amor, amb il·lusió i, sí, amb Marc Ribas, el millor xef de Catalunya.