Sònia Guerra, una diputada del PSC al Congreso, ha titllat de provincians els candidats que van parlar català al debat de RTVE. Ha justificat la desqualificació argumentant que tenien una oportunitat per arribar a "tot el món" parlant castellà, i les xarxes no han trigat a fer-se'n ressò. 

DEBAT 14F TVE

Debat 14F, TVE

Albano-Dante Fachín ha assegurat que ella i el seu grup són uns impresentables, i que són uns perseguidors i exterminadors de cultures. Alguns tuitaires també han aprofitat per assenyalar el comentari com "supremacista", ja que s'intenta degradar tot allò que no sigui propi de ciutat. 

No tota l'allau ha estat negativa, però. Alguns socialistes espanyols han saltat en defensa d'aquestes declaracions de la seva companya. Un exemple és la piulada d'Helena Caballero, una diputada del PSOE per Valladolid, que ha afegit que no només és provincià, sinó que també és dir que no vols que t'entenguin. 

Sonia.Guerra.Lopez

Sònia Guerra López, Twitter

Tractant-se d'un debat per les eleccions catalanes, on només poden votar catalans, probablement seria lògic que es pugués parlar l'idioma de Catalunya.Tot plegat ha estat un caos d'insults i acusacions creuades de supremacisme, xenofòbia i racisme, fets als quals la política a les xarxes ja ens té bastant acostumats.