Convertir un debat electoral en un producte televisiu entretingut és gairebé com trobar la fórmula de la Coca Cola: tothom la busca però només uns pocs l'han trobat. I mira que els 4 líders espanyols (sobretot, alguns d'ells) es van esforçar i de valent en convertir les seves aparicions en el minut d'or de la nit, traient fotografies, gràfics i cartolines, escoltant el "silenci" i sobretot, insultant l'adversari polític, fins i tot els que no estaven convidats a la festa. Unes estratègies que han quedat en un no res després de la revelació d'un tuitaire amb un televisor amb molta conya: el seu aparell reinterpretava els discursos dels candidats a través dels subtítols d'una famosa sèrie. House of Cards? Borgen? El ala oeste de la Casa Blanca? No, amics, no. L'escollida és... Friends.

Sí, Ross, Phoebe, Rachel i la resta de personatges de la mítica sèrie, en plan estadistes. "Es lo mejor que me ha pasado en la vida", piulava l'incrèdul usuari de Twitter, creant un fil que s'ha enfilat a la xifra de 20000 retuits i 36000 "m'agraden". El creuament de cables del seu televisor, que incorporava per una errada els subtítols de la sèrie de Netflix al debat de la cadena pública, ens ha ofert un resultat digne dels millor guionistes ever. I en aquest particular duel, el guanyador ha estat indiscutible: Pablo Casado. "Entra ahí y afèitale la cabeza", "puedes usar mi agujero" o "buenos días, por cierto, bonitos pechos" han entrat ja al hall of fame dels memes de la campanya electoral. Aquestes són algunes de les meravelles que ens ha regalat aquest experiment catòdic.

La xarxa ha esclatat, literalment, amb el crossover electoral. Alguns, fins i tot, han fet les seves aportacions.

Des d'aquí el nostre agraïment a l'usuari Fran Granada per haver-nos descobert una nova forma de mirar i interpretar els feixucs debats electorals. Tothom esperem ja la seva versió de la nova cita a Atresmedia. Adaptaran Los Soprano? Benny Hill? Los SimpsonsS'admeten apostes. El problema serà quan els subtítols siguin més creïbles que els polítics. I no estem gaire lluny d'assolir aquesta fita.