Preparin-se perquè aquesta setmana els sortiran els debats per les orelles. El primer dels debats a quatre, a TVE, va deixar imatges lamentables per a la història que aquest dimarts quedaran desfasades amb el segon debat a quatre, aquesta vegada a Antena 3. Però fins que no arribi l'hora en que Sánchez, Casado, Rivera i Iglesias es tornin a veure les cares, els espectadors encara al·lucinen amb alguns moments de la primera trobada. El basar xinès de Rivera traient fotos, targetes i estampitas, el 'silenci' del líder de Cs en el seu speech final, les picabaralles entre els candidats, les habituals faltes de respecte, les encara més habituals manca de propostes...

Debat electoral TVE EFE

Efe

Però la imatge més comentada i polèmica del que s'ha vist aquest dilluns al plató de la televisió pública no té com a protagonistes els líders de PSOE, PP, Cs o Unidas Podemos. Bé, ells hi apareixen, però de retruc. Perquè el que està comentant tothom és el que es va veure moments abans que comencés el debat moderat per Xabier Fortes, després que els quatre candidats es fessin l'habitual foto de rigor. Un cop immortalitzats, cadascun ha tornat al seu faristol per preparar els darrers detalls de les seves propostes. Moment que han aprofitat diferents dones del servei de la neteja per entrar ràpidament i passar la mopa pel terra del plató.

debat dones netejant

Una imatge que ha fet preguntar-se bona part de la xarxa sobre el contrasentit que mentre quatre homes debatien de política, les dones que hi apareixien ho feien netejant el terra. Tot i així, han estat precisament aquestes treballadores les que han rebut els aplaudiments que no han provocat cap dels quatre líders polítics.

Les dones van fer molt bé la seva feina. Però el que és gairebé impossible de netejar és una campanya embrutida pel baix nivell polític que estan demostrant alguns.