Dave Zulueta té nova cançó i aquest dissabte l’ha presentat públicament al Preguntes freqüents de TV3. Es titula La teva pell i és la traducció al català del seu tema Tu desnudez. I és que malgrat que és nascut i criat a Cadis, aquest extriunfito de 22 anys parla la nostra llengua a la perfecció. La va començar a aprendre quan en tenia 13 i mirava Polseres vermelles en versió original. Més tard es va animar amb les lletres de Joan Manuel Serrat i Lluís Llach. Una història que ha deixat impressionada la Cristina Puig.

Fa poques setmanes que s’ha instal·lat a Catalunya. De Sanlúcar de Barrameda a Terrassa. “Anar d’una ciutat petita a Barcelona, no podia”, riu per sota el nas. Però a la capital vallesana hi ha trobat el que buscava: “Terrassa té un significat molt bonic a la meva vida. Allà viuen Miki Núñez i Joan Garrido, amics meus d’OT”. I ha vingut amb la feina feta, amb un català amb accent andalús que va deixar amb la boca oberta la presentadora i la resta de convidats cada cop que parlava.“He vist Les Teresines durant el confinament”, deia abans d’arrencar-se a cantar la cançó: “Som Les Teresines, les més bones veïnes que poguessiu a una escala trobar...”. També ha vist Merlí i Plats Bruts, una producció que li sembla “rodona, casi perfecta”: “Moltes sèries han estat inspirades en Plats bruts. Vaig adonar-me'n quan mirant sèries espanyoles veia que la trama feia 15 anys que ja l’havia fet Plats bruts”.

El programa li tenia preparada una sorpresa: un vídeo de Jordi Sànchez, el Lopes pels espectadors de TV3, que li enviava records. “M’han dit que cantes La Tanga per Eivissa. No t’ho recomano”, li demanava fent broma. Però en Dave tenia ganes de marxa i es va acomiadar del FAQS cantant i ballant La Tanga amb el seu amic Miki. En català, és clar.