El davantal que ha pronunciat Jordi Basté aquest dilluns 9 d'abril no ha estat un davantal qualsevol. Ha estat més radical i necessari que mai. Perquè aquest dijous és dijous sant, dijous de Setmana Santa. A la resta del país comencen quatre dies de festa fins diumenge. A Catalunya, la festa s'allarga fins dilluns. I malauradament, a les carreteres ja s'han començat a veure algunes imatges que fan pensar només en una cosa: hi ha molta gent que és imbècil.

Només així es poden qualificar els que han començat a sortir en processó, han agafat el cotxe i han enfilat cap a les segones residències, tot i les recomanacions per la crisi. Per si algun d'aquests estava sintonitzant RAC1 a la carretera, esperem que la galeta amb la mà oberta que els hi ha dedicat Basté aquest matí els hagi deixat marca a la galta i hagin fet marxa enrera.

baste2

TV3

I encara s'ha mossegat la llengua. Basté ha titllat de "rucs, i depenent de l'hora, fills de... ruta equivocada. Gent que els importa un rave la resta. Fantasmes que no els importa exhibir-se, siguin pixapins, de canfanga o d'on sigui. Tot, per fer el mateix que farien aquí: mirar la tele, menjar i netejar". El director d'El món a RAC1 ha dit prou pel que lamentablement s'espera que faran alguns miserables: "Que sàpiguen tots els que avui agafaran el cotxe que espero que marxin sans i tornin estalvis, però els que ens quedarem a casa us diem: banda d'idiotes insolidaris". No es pot dir més clar.