Il·lusió. Aquest és el sentiment compartir pels aficionats del Barça gràcies al fitxatge sorprenent d'una llegenda culer: el brasiler Dani Alves. El jugador amb més títols de tot el món torna a la que va ser casa seva durant 8 anys esplendorosos​. Ho fa amb 38 anys, sí, però en un estat de forma envejable. Hi ha qui diu que si aquest ha de ser el salvador del Barça de Xavi Hernández, un veteraníssim a les acaballes de la seva carrera, la cosa pinta molt malament. Això, però, és perquè o no el coneixen o volen menystenir el club i el jugador, perquè només per la seva entrega i el seu amor als colors la incorporació és un win-win de Champions League. 

Des que es va saber que en Dani tornava a la disciplina culer el jugador ha ofert una interminable demostració de compromís i sentiment, de carisma i caràcter. I això, venint d'on venim, és com si hagués marcat 15 gols sense debutar amb la primera plantilla. Fotografies besant l'escut, missatges en català a l'afició, bon rotllo i simpatia arrabassadora i fins i tot una arenga a la resta del vestidor impecable. Una actitud que comparteix amb la seva dona, la model canària però molt arrelada a Catalunya, Joana Sanz. Una parella que engresca. 

Joana Sanz mujer de Dani Alves @joanasanz

Dani Alves i Joana Sanz celebrant que tornen a casa / @joanasanz

Que Alves és un paio únic, genuí i peculiar és conegut per propis i aliens. I durant la presentació oficial del seu retorn, aquest matí sobre la gespa de l'Estadi, el de Bahia ha tornat a deixar la seva empremta amb un petit gest marca de la casa. Ha anat vestit de forma impecable, elegant, modern, sense estridències (que de vegades les llueix i amb molt d'estil)... però amb sorpresa. Per trobar-la, havies de mirar els seus peus sobre el tapís verd del camp de futbol, o pujats a un tamboret mentre la televisió del club li feia preguntes. Portava un calçat increïble: sandàlies. Xancletes. Havaianes, que són molt brasileres. Un crac.

Dani Alves presentación Barça vestido @FCBarcelona

Dani Alves a la presentació com a jugador del Barça / @FCBarcelona

En Dani és un home que s'estima les tradicions i potser una mica supersticiós, per això ha volgut emular la seva arribada al Barça el 2008. Aquell any també va sorprendre per dur el mateix tipus de sabates, com si acabés d'arribar de la platja o de la sauna i massatge a les instal·lacions del club. Ell mateix ho explica en un vídeo que desperta una somriure: "Algunas cosas no pueden cambiar". I tant. 

chanclas Dani Alves @FCBarcelona

Les sandàlies de Dani Alves / @FCBarcelona

Qualitat, història, alegria i esperança. El Barça incorpora un talismà i a un jugador que pot donar moltes alegries a l'afició. Fins que no pugui estrenar-se en partit oficial ho farà als entrenaments, entrevistes i rodes de premsa. 'Showtime'.