L'actualitat del F.C.Barcelona crema. Després de l'arribada a la banqueta d'un mite com Xavi Hernández, el club acaba de deixar parada l'afició i els seguidors del futbol mundial amb la incorporació d'una altra llegenda de la millor etapa de la seva història. El brasiler Dani Alves ha estat confirmat com a nou fitxatge de la plantilla i aquesta mateixa setmana s'incorporarà als entrenaments, tot i que no podrà debutar fins el mes de gener atenent a la normativa FIFA. No importa: Hernández ha donat el vistiplau a la seva arribada no només pel que pot oferir sobre la gespa, sinó per la seva experiència i tarannà guanyador. Els seus 38 anys estan plens d'èxits (és el futbolista amb millor palmarès de tot el món) i volen que sigui un mirall per als més joves. 

Alves és part fonamental del Barça de Pep Guardiola, on va guanyar 23 títols i va signar actuacions memorables. La seva sortida va ser amarga, però com que és un triomfador incorregible va continuar la seva carrera a la Juventus i el París Saint Germain. D'allà va tornar al seu Brasil natal, on les coses han estat més complicades. De fet, va abandonar la disciplina del Sao Paulo tip que no li paguessin el sou. Va plegar i es trobava sense equip, però continuava matxacant-se al gimnàs amb un objectiu: jugar el Mundial de Qatar de 2022 i tancar la seva trajectòria. Una meta que, si tot va bé, podria culminar jugant de blaugrana. 

Dani Alves Cristiano Ronaldo Pique Europa Press

Dani Alves contra Cristiano Ronaldo en un Barça-Madrid / Europa Press

Al marge de les qüestions purament esportives, que Dani Alves torni a vestir la samarreta culer és un tema de sentiments. S'estima el Barça, els colors, l'himne, la ciutat i el país com el més català (i barcelonista, és clar) que hagi trepitjat aquest planeta. El jugador està exultant, però no és pas l'únic: la seva dona des de 2016, la model Joana Sanz, comparteix la seva joia. Sanz és originària de Tenerife, però ha viscut molts anys a Barcelona des que era molt jove. Ara també ho és, sí, però una mica menys: té 28 anys esplèndids. És una professional de la moda molt demandada amb una carrera imparable com ha demostrat a Catalunya, Itàlia, França i Brasil. 

Joana Sanz joanasanz

Joana Sanz, dona de Dani Alves / @joanasanz

La Joana ha estat la primera en felicitar el seu marit per haver fet realitat el somni de tornar a Barcelona. Sí, un somni. Perquè aquesta és casa seva. Alves ho deia en un "Torno a la meva casa cullonsssssss!!!" que passa a formar part de la història blaugrana. La canària no s'ha quedat enrere amb la seva publicació personal. Emocionant és fer curt: tots dos a la gespa de l'Estadi vestits del Barça, besant-se durant una de tantes celebracions esportives del passat. La paraula clau, sota la tira d'imatges, és contundent: "Casa". Ben tornats sigueu, és clar que sí.

Joana Sanz mujer de Dani Alves @joanasanz

L'emotiu missatge de Joana Sanz per celebrar que Dani Alves torna al F.C.Barcelona / @joanasanz

Les WAGS de Barça estan rebent reforços. Són velles conegudes, però tornen amb la il·lusió de debutants. El barcelonisme té motius per engrescar-se.