Ara per ara, és l'estilista de confiança de la cantant més rutilant del planeta, Rosalía. No només això, és la seva gran amiga i confident. I la seva germana. Daikyri és el seu nom artístic, però en realitat es diu Pilar Vila Tobella. I molt abans que la seva cèlebre germana enamorés mig món i part de l'altre amb la seva veu i el seu talent, es guanyava la vida com hem fet tots, fent de tot. 

daikyri germana rosalia

Pilar Vila Tobella, germana de Rosalía (@daikyri.vt)

Els inicis professionals sovint venen acompanyats de feines poc agraïdes. Però cal fer el que sigui per aconseguir els ingressos. I la de Sant Esteve Sesrovires tenia clar que no li caurien els anells quan va aconseguir la seva primera feina en un hotel. Ella mateixa ho explica en un fil a Twitter, on confessa que li va tocar fer de netejadora quan un dia la va cridar la governanta "y me dice: baja al lavabo de abajo a limpiarlo y yo ok, bajo y había caca x todos lados, algo inhumano". Però si la seva superior es pensava que s'hi negaria o que muntaria un sidral, anava ben equivocada:

tuits hermana rosalia caca

Doncs sí. Tocar de peus a terra, netejar la merda que calgui i tirar endavant. Un recordatori sincer i un homenatge als treballadors de la neteja que fan una feina tan necessària.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat