Telenotícies vespre del primer dia feiner de confinament. El programa més vist del dia a tot Catalunya. Més d'un milió d'espectadors i un descomunal 32,4% d'audiència. Als titulars una notícia que no és de coronavirus: Abusos sexuals a una àvia amb Alzheimer a una residència d'avis de Barcelona. La premsa de successos recull la notícia però TV3 aconsegueix parlar amb la filla de la víctima que els facilita vídeos gravats amb càmera oculta on es veuen els cuidadors abusant de l'anciana de més de 80 anys. Són molt durs.

abusos tv3

TV3

Subtitulen les obscenitats que el cuidador dedica a l'octogenària i la filla explica abusos sexuals físics. Tot massa explícit per un dia dur. Molts espectadors del milió que ho van veure s'han lamentat de la cruesa, inèdita a una TV3 que no se sent còmoda històricament amb notícies de successos. Al crític de Cinema Toni Vall se li remou tot:

Un redactor de TV3, Joan Ramon Vallbé, li respon i no el convenç:

residencia tv3

TV3

Els vídeos són una exclusiva dels serveis informatius i la responsabilitat última és del cap d'informatius, David Bassa, que decideix no emetre-les cada mitja hora al 3/24 però sí als titulars dels dos TN. Cada mitjà decidiria què fer amb aquestes imatges que la família facilita perquè vol que s'emetin. El mitjà públic té, és cert, un plus de responsabilitat. El problema afegit és que es van donar un dia que, pel confinament, molts avis ingressats no poden rebre visites i la sensibilitat està a flor de pell. 

---

Qui ho vulgui pot veure el vídeo que va emetre TV3 clicant aquí