La Marató de TV3 ha tornat a remoure consciències i butxaques. L'edició de 2022 serà recordada com la primera i última que ha coincidit amb la Final del Mundial de futbol. Mai es juga el partit més important de l'any al desembre i els programadors de TV3 sempre programen la seva Telemarató el diumenge abans de Nadal. Queia en 18 de desembre i la mala sort és que també era la data de la final de Messi. Va restar espectadors i euros recaptats. Però no interès. Van entrevistar diverses personalitats associades a les malalties cardiovasculars i una de les més commovedores és la de l'admirada Cristina Riba, co-presentadora del TN Cap de setmana. No va presentar el del migdia perquè era un dels testimonis de La Marató per parlar d'una desgràcia personal molt dura, la mort del seu marit Àlex amb només 39 anys per mort sobtada. Va succeir ara fa quatre anys. 

Cristina Riba TV3
Cristina Riba TV3

Cristina Riba, entrevistada per Ariadna Oltra al costat del Dr. Ramon Brugada, cap del Servei de Cardiologia de l'Hospital Josep Trueta, amb qui es va posar en contacte arran de quedar vídua tan jove i amb dues criatures, la Lola i l'Òscar, que tenien 5 i 1 any quan va morir-se'ls el pare: "L'Àlex amb 39 anys té una mort sobtada. Em truquen, m'ho diuen. Lògicament et passen moltes coses pel cap. Et quedes en xoc. Com? Per què? Què ha passat? Amb l'autòpsia em diuen que va ser un aneurisma a l'aorta. Comences a pensar en els símptomes. Com pot ser si ell estava bé, estava perfecte... què se'ns va passar per alt. Un sentiment no de culpabilitat però sí de saber què havia passat. Hi havia alguna cosa que no havíem detectat? No havia tingut mai un problema al cor, ni una punxada... Tant de bo l'hagués tingut per poder saber. Els doctors diuen que no dona cap símptoma. El primer símptoma és l'últim. Tens un sentiment de frustració, de sentir-te una inútil. És el que hi ha. No podia fer res". Cristina Riba s'emociona, se li trenca la veu i Ariadna Oltra passa la paraula al metge.

Cristina Riba La Marató TV3
Cristina Riba La Marató TV3

Cristina Riba, una de les cares més vistes de TV3, líder d'audiència cada dia de l'any que surt, emociona tots els espectadors de La Marató obrint el seu cor. Impossible no empatitzar amb una dona jove, amb dos fills, una vida feliç que es trenca de cop. Ara ha trobat l'amor amb el seu company d'Informatiu Artur Peguera, com va revelar EN Blau. L'entrevista de La Marató torna al testimoni cabdal de la periodista de 42 anys, vídua des dels 38, que teia una por superior, que els seus fills poguessin morir del mateix: "Detectem que havia estat això, un aneurisma i em poso en contacte amb el metge per  saber què passarà amb els meus fills i si era hereditari. Si ells podien patir la mutació congènita. No és hereditari i estem tranquils, però els meus fills fan els controls. Tinc la sort d'estar en els millors cardiòlegs d'aquest país".

Cristina Riba TN TV3
Cristina Riba va fer després el TN vespre, TV3

La Marató de TV3 commou als espectadors però també als que fan TV3. Sempre hi ha algú de la cadena que està tocat de prop per la malaltia a què es dedica el programa. Enguany li ha tocat a Cristina Riba, generosa recordant un dolor molt profund que encara té i recordant en públic que la mort de l'Àlex no va tenir remei. "El primer símptoma és l'últim". Ni un preavís. Res. Terrible. Es poden seguir fent donatius per investigar la mort sobtada i que deixi de ser tan cruel.