Polítics contra periodistes i a la inversa. Els retrets mediàtics per la gestió del govern espanyol sobre la pandèmia del coronavirus s'ha traslladat als platós de televisió. L'oposició a Pedro Sánchez i Pablo Iglesias la fa directament un sector mediàtic com el que encapçala Vicente Vallés o Cristina Pardo.

Aquesta, deixeble d'Antonio García Ferreras, sempre pontifica i alliçona sobre periodisme i el seu codi deontològic. L'última va ser carregar contra el vicepresident espanyol Pablo Iglesias per haver declarat que la crítica i els insults a les xarxes socials formen part d'una societat democràtica. Pardo va contestar immediatament a través de twitter: "Naturalitzar l'insult cap el qui pensa diferent és un retard de qualsevol societat democràtica".

Les hemeroteques, sovint, no són les millors companyes de viatge professional. A través de twitter s'ha recordat l'actitud de Pardo quan el tertulià i manipulador Eduardo Inda desprestigiava el líder de Podemos a través de l'insult i sent molt barruer. És un programa de l'any 2018 i Inda diu: "Pablo Iglesias és un miserable i diré per què és un miserable. És un miserable perquè ho diu la RAE... S'ha de ser miserable". Mentre la presentadora se'l mira rient i li retreu amb humor "Però home Inda!". Definitivament, Cristina Pardo demostra que de les seves paraules als fets hi ha una enorme diferència.

Què ha dit Iglesias?

A Madrid estan força entretinguts. La polèmica comença a néixer als informatius d'Antena 3. El seu presentador, Vicente Vallés, fa un retrat de les incongruències de Podemos al capdavant del govern.

Vicente VallesA la vegada, això no agrada al partit polític que ho lamenta i veu "manipulació".  El vicepresident Iglesias va dedicar una part de la seva roda de premsa posterior a la reunió del consell de ministres d'aquesta setmana a parlar de l'afer i distingir què considera que es pot dir i que no. Immediatament, se sumen companys de professió per defensar Vallés. Ara bé, la defensa d'alguns ha quedat en paper mullar. Pardo n'és l'exemple.