L'explosió del coronavirus està desfermant una angoixa molt comprensible entre tots aquells ciutadans amb d'altres patologies prèvies i/o d'edat avançada. També entre els seus familiars, molt preocupats pel futur dels seus. El confinament per intentar minvar l'avanç de la malaltia suposa un problema greu per a molts d'ells, com li passa al pare de la presentadora catalana Carme Chaparro. La comunicadora les està passant magres des de fa dies per la pandèmia i per com afecta la seva família, i la mesura de tancar-se a casa durant un temps (cada cop més indeterminat) no la tranquil·litza.

Chaparro ho explica al seu compte de Twitter, demanant opinió a Moncloa: el seu pare, 80 anys, diabètic, amb pics glucèmics habituals i la necessitat de fer exercici per evitar conseqüències més greus. "Pesa cada gramo que come. Puede tener hiperglucemias peligrosísimas. Necesita caminar 2 veces/día 45 minutos. ¿Está contemplado @desdelamoncloa? ¿Qué hacemos?" La prohibició de sortir de casa xoca frontalment contra les mesures governamentals contra el coronavirus, i no sap què fer. La xarxa li ha ofert la seva opinió compartint la seva inquietud, i afortunadament per a ella el govern de Madrid l'ha respost durant la roda de premsa habitual dels responsables contra la pandèmia: el seu cas està contemplat, i pot sortir del confinament per complir amb les seves rutines.

carme chaparro instagram

Carme Chaparro @carmechaparro

Fernando Simón La Sexta

Fernando Simón La Sexta

El cas del pare de Carme Chaparro no és únic, i la resposta del govern segur que ha abaixat el seu neguit. Alguns, però, se'n fan creus per la celeritat dels governants contestant una persona famosa. Però benvinguda sigui la resposta, per la salut de milers de diabètics en la mateixa situació. Ara bé, que prengui moltes precaucions, perquè el coronavirus volta descontrolat. Ànims i força.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat