Males notícies per a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Al febrer del 2018, la crisi de l’IVA va abocar TV3 a suprimir el programa ‘Tarda oberta’, conduït per la Ruth Jiménez i en Vador Lladó. La decisió no va ser de bon grat per a ningú i el mateix Vicent Sanchis, director de la cadena de televisió pública, va explicar aleshores que no podien continuar mantenint el programa perquè “no hi ha diners”. Però les explicacions d’en Sanchis no van convèncer Mediapro, la productora responsable de fer el magazine, i van denunciar-ho als tribunals, que ara han condemnat TV3.

tarda oberta

TV3

Segons avança el diari ARA, el jutjat mercantil número 2 de Barcelona condemna la televisió pública catalana a pagar 200.045,41 euros per indemnitzar Mediapro. A la demanda, que ha estat parcialment acceptada, la productora sol·licitava que TV3 els pagués 65.000 euros més.

Vicent Sanchis CCMA Comissió de Control - acn

ACN

La sentència obliga TV3 a abonar aquesta quantitat per a compensar els beneficis que Mediapro va deixar d’ingressar quan la televisió pública va fulminar ‘Tarda oberta’ i per a sufragar els costos de la indemnització econòmica de Vador Lladó. En canvi, el jutge ha desestimat que la CCMA s’hagués de fer càrrec de les indemnitzacions de quatre treballadors de la productora perquè han continuat fent-se càrrec d’altres projectes de l’empresa. La justícia tampoc no obliga TV3 a assumir les costes del judici.

tarda oberta tv3

TV3

Però la CCMA té dret d’apel·lació, fet pel qual la batalla legal entre TV3 i Mediapro per la cancel·lació de ‘Tarda oberta’ podria no haver acabat aquí.