Concha Velasco ha marxat en pau. Si més no, en companyia dels que més s'estimava. Els seus dos fills, en Manuel i en Paco. No comparteixen cognom, però sí devoció per la seva difunta mare. Una artista amb majúscules i que forma part de la història de l'entreteniment i la cultura espanyola de les darreres dècades. Manuel Velasco, el fill que va tenir de soltera amb un operador de càmera, i Paco Marsó Jr., nascut del seu complicat matrimoni amb l'empresari teatral i actor, han estat fins al final.

En Manuel és el més conegut. També el més gran, i sobre el que va circular durant anys l'interrogant de la identitat del seu pare, ocultada per la Concha. Ha estat portaveu de la família des que comencessin els problemes de l'actriu, i que van provocar la seva retirada dels teatres i la interpretació. En Paco, que té una productora audiovisual, va fer els seus pinitos com a discjòquei i manté una distància prudencial de l'exhibició pública, és més car de veure. Però la unió entre ells és total: viuen al mateix replà, i tots dos es van fer càrrec de la Concha instal·lant-la a casa seva després de recomanar-li que deixés l'escena. Que ja n'hi havia prou. Després, amb el deteriorament del seu estat, van optar per una residència per a gent gran, on li proporcionaven atenció més intensa. Sempre ha estat orgullosa d'ells: "Lo que más quiero es a mis hijos". La resposta, fa algunes setmanes al programa 'Lazos de Sangre', del mateix Manuel: "La quiero mucho. Y Paco también. La queremos proteger"

Concha Velasco despedida hijo Manuel GTRES
Concha Velasco el dia del seu comiat teatral amb el fill Manuel / GTRES

En Manuel és director de cinema, ha mamat l'ofici. De fet, la seva història personal també és digna d'un guió del setè art. Es va assabentar de qui era el seu pare a l'escola: un dels professors era Fernando Arribas, qui en llegir el seu nom el primer dia de classe es va quedar parat. "Se queda callado y dije: 'Es mi padre'. Yo sabía los novios que había tenido mi madre, me lo había contado, y yo le decía que todo apuntaba a Fernando Arribas". Tanmateix Paco Marsó va assumir la seva paternitat en casar-se amb l'actriu. Ara bé, en Manuel va mantenir lligams amb el pare biològic fins al final dels seus dies. Com ha fet durant l'adeu a la seva adorada mare. Plorant, amb dificultats per contenir l'emoció, ha donat la cara. "Ha muerto con Paco y conmigo, de la mano. Es la mejor persona del mundo. La mejor madre del mundo, súper generosa. Y el talento como actriz es descomunal. El miércoles estaba muy bien y ayer se puso muy malita"

Manuel Velasco llora muerte concha velasco EFE
Manuel Velasco plora la mort de la mare Concha / EFE
EuropaPress 5616297 hijos concha velasco paco martinez manuel martinez abrazan capilla ardiente
Manuel Velasco / Europa Press

També hem vist en Paco a la capella ardent del Teatro de La Latina, on hi ha hagut certa moguda amb l'aparició d'Isabel Díaz Ayuso. Sempre discret i en segon pla, no deu estar passant per moments fàcils. La cara paga. Sensible i emocional al màxim, perd una mare, però també una àvia per al seu fill Samuel, que ara té 15 anys i va néixer de la relació amb la cantant de jazz Cecilia Cruz. L'adolescent era el preferit de la difunta Concha. Els enviem el nostre condol.

Manuel Velasco Paco Marsó entierro Concha GTRES
Manuel Velasco i Paco Marsó a la capella ardent de Concha Velasco / GTRES
Paco Marsó Jr. Youtube
Paco Marsó Jr. / Youtube
Paco MArsó Chance Youtube
Paco Marsó Jr. al funeral del seu pare / Chance, Youtube

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!