Els tècnics en comunicació a Zarzuela han decidit que el millor territori per recuperar la imatge del rei és Andalusia. Les tres últimes setmanes l'agenda de Felip VI s'ha capbussat en un bany de multituds en aquella Comunitat Autònoma. No és casualitat: és perquè creuen que al sud són més monàrquics.

-Dijous 6 de febrer, Écija (Sevilla):

leticia ecija mans CR

Casa reial

-Divendres 14 de febrer, Almonte (Huelva):

leticia bebe cr

Casa reial

-Dijous 20 de febrer, plaça de Toros de Sevilla:

felip toros cr

Casa reial

Però Zarzuela amaga una altra Andalusia, rebel, inconformista, no resignada. Als Carnavals de Cadis una comparsa ha dedicat al rei unes estrofes demolidores que té 130 mil visionats en menys d'un dia:

El final és un clam per un referèndum sobre monarquia o república: "Yo no sé por qué no se para nunca y se sale de su vieja Zarzuela y en el bar de nuestra gente pregunta si hay alguna que le quiera. Yo sin miedo le digo que no. Ponga su Corona a voluntad del pueblo. Póngala para que la votemos. Si es que no le faltan huevos. Si dicen que sí le reconoceré. Y si dicen que no por favor márchese y que la Historia comience de nuevo". El públic de Cadis trona en aplaudiments. Pell de gallina.

felip vi cara gtres

GTRES

Alguns li han recordat a Felip VI aquella frase que li va reconèixer a l'aleshores director del diari El Mundo: "Si la mayoría no me quiere me voy y me dedico a otra cosa". Com diuen a Cadis, no té ous de fer-ho.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat