A un pas de saber qui ens representarà aquest any a Eurovisión, nosaltres encara no superem a Chanel. La posada en escena, el vestuari, la cançó, el ball... Simplement ella. 'Slo Mo' ens feia reviure la il·lusió pel festival de música, arribant a la tercera posició amb un total de 459 punts. Per un moment semblava que tocàvem el cim, que podríem tastar la victòria, però ens vam quedar al penúltim esgraó. Encara que en un primer moment la seva proposta no era la preferida entre els fanàtics, a poc a poc la d'Olesa de Montserrat ens va anar conquistant amb el seu talent. Per primer cop, el 14 de maig de 2022, tots els ciutadans estàvem d'acord, units, en harmonia, tots menys una persona. Una de les exrepresentants del nostre país va confessar que no li va agradar la proposta i, un any després i amb tot un seguit d'èxits a la butxaca, Chanel ha cantat més fort que mai: 'Y no se confundan, Señora' y señore', Yo siempre estoy ready,Pa' romper cadera', romper corazones'

Chanel Eurovisión 2022 / RTVE
Chanel Eurovisió 2022 / RTVE
Barei Eurovisió 2016 / RTVE
Barei Eurovisió 2016 / RTVE
Barei Eurovisió 2016 / RTVE
Barei Eurovisió 2016 / RTVE

 

 

Duia una camiseta llarga de brillantors, el cabell recollit cap a un cantó amb un gua daurat mentre cantava al ritme de 'Say yay yay yay!'. Barei va representar a Espanya l'any 2016 amb una posada en escena ambigua i un ball un tant estrany que mai va acabar d'encaixar entre el públic. Els més fanàtics us enrecordareu d'ella i pels qui encara no us feu a la idea, tranquils, a la seva actuació, no hi va haver massa cosa a destacar. La cantant i compositora va aconseguir una 22a posició i fou de les primeres a arremetre en contra de l'organització de RTVE, assegurant que no van complir cap de les seves expectatives respecte a la posada en escena. No ens sorprèn. Barei és exigent amb el seus gustos i no tan sols es va quedar decebuda amb la seva proposta, també va confessar que l'enganxós 'Slo mo mo mo mo' no li agradava. 

Chanel visitava '¡Poco se habla!', el pòdcast de Xuso Jones i Ana Brito, per parlar sobre Nadal i els festius. Però amb les cançons del Benidorm Fest tretes del forn, era inevitable treure el tema estrella de la catalana, Eurovisión. Xuso Jones explicava que va quedar en segona posició durant el procés de selecció l'any 2016, just per sota de Barei, qui finalment fou la escollida. En nombrar el seu nom, la catalana no ho pot evitar i solta: 'A Barei no le gusto' diu entre rialles. 'No le gusto Eurovisión?, pregunta estranyat Xuso Jones. 'No no, no le gusto yo (...) Por que vi entrevistas de Barei y no le gustó, ¡pero te doy un beso!' explica en un to irònic. Xuso Jones no s'ho creu, tan expressiu com sempre 'A quien no le va a gustar lo que hizo Chanel en Eurovisión, osea tienes que ser un poco ciego' No podem estar més d'acord. 

Barei donava les primeres declaracions sobre la proposta de Chanel, un mes abans que 'SloMo' actués a l'escenari de Turin. Poc temps després, la felicitava per les xarxes i mostrava públicament el seu suport. Com era d'esperar, la xarxa se li va tirar a sobre i ara, després de les paraules de la catalana està clar que la relació entre les dues companyes és nul·la. Més ben dit, no se suporten. Així ho defineixen els usuaris de 'X' i així també ho creiem nosaltres. Després de l'ensorrada pública que va rebre Chanel, va demostrar el següent: 'Solo existe una, No hay imitacione' (na, na), Y si aún no me creen pue' me toca mostrárseloquanta raó amagava aquesta lletra. 

Chanel Eurovisión 2022 / RTVE
Chanel Eurovisión 2022 / RTVE

'SloMo' va quedar en tercera posició per Europa, però des d'aquí, sempre li adjudicarem amb la medalla d'or. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!