Triar el 27 d'octubre, aniversari de la DUI, per qualsevol acte polític té connotacions. Carles Puigdemont ha triat aquesta data per la convenció fundacional de la Crida Nacional. I Luis Conde, l'empresari unionista instal·lat a Catalunya que fa anys convoca la plana major de la política a menjar civet, ha triat aquesta data per unir l'unionisme. Han menjat un estofat amb carn de caça, com el senglar o el cèrvol, un plat medieval per una festa on només hi faltava el rei. En Blau ha accedit a la llista de convidats. L'any passat Conde va celebrar-lo al setembre i van anar-hi convidats que avui són presos polítics, com Jordi Turull.

dinar luis conde 2

TV3 (setembre 2017)

La festa ha estat descafeïnada perquè no hi havia ningú dels dos governs, el català i l'espanyol. Potser per això no s'han permès les fotografies i no hi ha testimoni gràfic del dinar. Entre els presents, ningú del PSOE i només menjant senglar Miquel Iceta. Estava convidat Pablo Casado però no hi ha anat, així que l'estrella de la vetllada ha estat Manuel Valls, acompanyat de la seva parella Susana Gallardo. Molts dels presents han contemplat la trobada dels dos únics pre-candidats a l'alcaldia de Barcelona que hi han anat: Manuel Valls i Jordi Graupera. Han mantingut una amable conversa davant de tothom i en un moment donat l'empresari i expresident de Societat Civil Catalana, Josep Ramon Bosch, ha volgut fer-los una fotografia junts. Manuel Valls ha dit a Graupera "Potser et perjudica aquesta foto" i el precandidat independentista ha reaccionat ràpid: "Al contrari". Un bon cartell del possible cara a cara a les properes eleccions del maig.

dinar luis conde

TV3 (setembre 2017)

Pel PP hi han anat Adolfo Suárez Illana, fill de qui va ser president del govern d'Espanya i actualment a les files populars, Xavier Garcia Albiol, Enric LacalleSantiago Fisas, a banda del marit de María Dolores de Cospedal. De Ciutadans, primer partit al Parlament, algun diputat desconegut. Absència sonada d'Inés Arimadas malgrat hi era el seu marit Xavi Cima. A la xarxa s'han escampat rumors del divorci del matrimoni Arrimadas-Cima que el seu entorn i digitals afins han desmentit. Del món independentista només Graupera i de l'antiga Convergència tota la cúpula en ple: Artur Mas, Francesc Homs, David Madí, Xavier Trias i Marta Pascal. De l'extinta Unió, Josep Sánchez Llibre, que té guanyades les eleccions per presidir la patronal catalana Foment del Treball. Ha conversat amb la cúpula del Grup Godó: Màrius Carol, Jordi Juan i Ramon Rovira. Gran part dels 250 convidats eren empresaris, com Joan Gaspart.

luis conde ACN

ACN

L'amfitrió Luis Conde, que no ha fet cap referència a haver triat el 27-O com a data del civet, ha fet un discurs apel·lant al diàleg com a valor en política i a la moderació. La seva esposa ha beneït la taula abans de començar l'àpat.