Ciutadans és el partit polític català d'Albert Rivera, fracassat, que va ser el partit d'Inés Arrimadas, fracassada, que va ser el partit de Lorena Roldán, fracassada i ara és el partit de Carlos Carrizosa, fracassat. Tots tenen el mateix mèrit, haver ensorrat el partit més votat a les eleccions catalanes de 2017. En cinc anys s'ha autodestruït i totes les enquestes li donen zero diputats en les properes eleccions. Zero. Han necessitat quatre líders per ensorrar un partit sorgit a Barcelona per lluitar contra el català, la immersió lingüística i el catalanisme. Li queden pocs mesos de vida, i els seus afiliats i alts càrrecs estan convocats a reunions per intentar que no desaparegui. Però se'ls veu massa la poteta. Una consellera del districte de Les Corts de Barcelona, alt càrrec de Cs, ha fet un tuit insultant a tota Catalunya, ja no només als indepes, comparant-la amb una tribu índia. Ciutadans serien els cowboys que es van dedicar a assassinar comanxes:

Sonia Reina
Sonia Reina, al seu pefil de twitter

"Somos los valientes luchadores en este territorio comanche que es Cataluña". Com? Ja van amb la careta fora, insulten sense miraments en públic des de twitter. I ni es molesten a esborrar el text. Una política que cobra dels catalans afirmant que Catalunya és "territori comanxe", hostil, aborigen, a conquerir, a civilitzar o a aniquilar, com va passar al Far West dels EUA. Vol enviar els catalans a reserves, permetre'ls tenir un Casino i tancar-los. Aquesta senyora ha embogit. Com jueus en camps nazis. Això és Catalunya per Ciutadans, ni Arrimadas ni Carrizosa no l'han desautoritzat. A xarxes la indignació és notòria:

Inés Arrimadas, EFE
Inés Arrimadas, EFE

Les comparacions són odioses però com que des del partit taronja es dediquen a sembrar l'odi, és coherent. El temps posarà cada partit al seu lloc. A Ciudadanos atien la violència perquè estan plens d'autoodi contra els catalans. Els comanxes van ser massacrats però abans de ser confinats en reserves aïllades van arrencar unes quantes cabelleres d'invasors del seu territori. Ciutadans, zero diputats.