A l'Olimp dels i les influencers mundials, hi ha una figura imprescindible per entendre el negoci: la italiana Chiara Ferragni. No necessita 400 milions de followers com Kylie Jenner, amb els seus gens menyspreables 30 en té prou per seure a la mateixa taula. La seva imatge i impacte eren innegables, i una influència sovint positiva sobre els seus seguidors, contràriament al que fan moltes estrelletes virtuals de pa sucat amb oli de les que no en parlarem aquí. Tanmateix, Ferragni passa per moments convulsos. El seu paradís professional i personal s'ensorra. Els cops arriben per tot arreu.

El gran escàndol que sacseja la reputació i el negoci de Ferragni és el cas Balocco: el passat mes de desembre la van multar amb 1 milió d'euros per pràctiques comercials deslleials amb la venda d'un pastís de Nadal d'aquesta marca comercial, alternatiu al clàssic panettone. Hi havia, en teoria, una finalitat benèfica: els guanys anirien destinats a un hospital de Torí, especialitzat en la investigació de càncer ossi. La Chiara també en feia, teòricament, donacions a la causa, disparant les vendes d'un producte més car que la competència. L'embolic saltava en comprovar que la companyia només va fer un únic pagament al centre mèdic, molt de temps abans del llançament del Ferragni Pandoro. Una enganyifa. A la influencer li esclatava a la cara. S'ha defensat, fins i tot oferint posar un altre milió d'euros de la seva butxaca per a l'hospital. Però no és tan senzill. La confiança ha quedat malmesa. Els contractes cauen, els seguidors també.

Chiara i Fedez Instagram
Chiara i Fedez / Instagram

Tampoc li van millor les coses en l'àmbit personal, o això és el que la revista 'Vanity Fair' d'edició italiana assegura aquest dijous en exclusiva. La confirmació oficiosa, perquè d'oficial no n'hi ha, de la separació del raper Fedez, company sentimental des de fa anys i pare dels seus fills. Una parella tan mítica com el mateix producte Ferragni. També polèmic: l'home, a San Remo, la va fer grossa mentre la seva dona presentava la famosa gal·la de la cançó. La malaltia de Fedez, amb càncer de pàncrees, va provocar un canvi en el seu comportament, posant-la en un compromís públic. A San Remo va començar el final: “La història d'amor entre tots dos s'havia deteriorat, però la influencer havia posposat la decisió. Tanmateix, Fedez va ser menys generós i la va acusar que els seus problemes legals tenien efectes negatius al seu negoci. Fedez va pujar el to. Després el raper va fugir a Miami amb l'assistent i finalment va abandonar la casa”.

La separació és definitiva, sosté l'escrit. “Va abandonar la casa familiar, un espectacular átic a Milà, i fins el moment no se li ha tornat a veure allà”. Tampoc veuran fàcilment a Fedez al compte de la Chiara a Instagram: ja no surt a la foto de perfil ni tampoc la paraula “dona” de fa poc temps. Ara és “mare” i “emprenedora”. I separada. L'últim story és revelador: “El poder no està allà fora, és dins teu. Per a qui alguna vegada hagi necessitat escoltar-ho”. S'ha acabat.

Chiara Ferragnin post Instagram
Chiara Ferragni / Instagram

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!