Aquest any toca provar sort a Eurovisió amb la proposta de Zorra, una cançó de Nebulossa amb una lletra d'allò més empoderada i feminista, un himne per la dona. Encara que la lletra i el ritme siguin sublims per ballar de festa, tots sabem que la sort no va sempre del nostre bàndol a l'hora de rebre vots. Fa dècades que no passàvem de la vintena posició, però l'arribada del Benidorm Fest va fer-nos recuperar l'esperança per tocar el podi. Bé, podríem dir que aquesta llum d'il·lusió té nom i cognoms, ningú s'oblidarà mai de Chanel i el seu "Llegó la mami, la reina, la dura, una Bugatti" 

Està clar que el SloMo de Chanel és l'únic orgull de tot el país. L'actuació d'Eurovisió 2022 amb una veu impecable, una coreografia impossible i una posada en escena ideal, el conjunt de tot això ens va col·locar en tercera posició fent-nos emocionar cada vegada que sentíem la frase: "12 points go to Spain!"  Una nit que va unir a tot el país.

Però, malauradament després de passar per l'escenari de Turín, tot l'imperi de SloMo i l'orgull d'aquells 459 punts de la tercera posició van caure a trossos. Tothom tenia ganes de veure-la en acció ballant per tots els escenaris del país, la gent volia escoltar la nova música i poder cantar-la amb directe, però, un problema legal amb els drets de la coreografia van ensorrar del tot el famós dancebreak. SloMo caducava i passava a la història, per tots aquells que vulguin commemorar el moment, sol els quedarà el vídeo de la gran final. Els disgusts no van acabar aquí, les següents edicions del Benidorm Fest també li van donar l'esquena, deixant de convidar-la, els espectadors vam ser còmplices sobre com Abraham Mateo interpretava Clavaíto sense la catalana, fent-la enfadar en directe per la xarxa. Tot va explotar. 

Ara, dos anys més tard de la nostra victòria flamant, els eurofans revivien l'alegria amb una notícia que els feia caure la llagrimeta. Chanel estava convidada a l'escenari de Malmö, per obrir el show de la primera semifinal, interpretant ni més ni menys que un tribut a la seva mítica actuació del 2022. Això sí, amb una mà de canvis que han deixat a tots els eurofans bocabadats. Tothom donava per perdut que la d'Olesa de Montserrat pogués recuperar els moviments del dancebreak que la va portar al top 3, i clar, superar-ho era complicat, però no hi ha repte que pugui amb ella. Amb una nova versió, els primers assajos han fet al·lucinar a tots els eurofans, i més, després de veure que compartirà escenari amb Elena Foureira, intèrpret de la mítica actuació Fuego. Reunió de dives convocada.

Kyle Hanagami, el creador de la dansa, fou el principal responsable que ara no puguem reviure la mateixa actuació, però bé, amb aquesta nova versió podríem dir que Chanel ha donat un cop de taula. SloMo estava destinat a brillar. En aquests primers assajos l'hem vist lluint un espectacular vestit blau, recordant-nos al clàssic de brillantors. A més, la podrem veure amb el doble de ballarins i el doble d'acrobàcies que compliquen molt més l'assumpte. Chanel no té límits, i després de dos anys del gran triomf, la podrem tornar a veure a la primera semifinal d'Eurovisió 2024.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!