"Voy siempre primera, nunca secondary" cantava Chanel al Benidorm Fest 2022. El Festival de la cançó li atorgava el crèdit per convertir-se en la candidata a Eurovisió 2022. Un triomf polèmic, però de resultat excepcional, el seu SloMo ens feia tastar la victòria amb la medalla de bronze, sol per sota de Regne Unit i Ucraïna. L'artista catalana pot presumir d'haver-li donat alegria a dojo als ciutadans de l'Estat Espanyol, sembla ironia, però no ho és. Una cançó i sintonia enganxosa, tot un himne, de fet, fa sentir més orgull que la melodia oficial de "Cara el Sol". Eurovisió fou el gran salt de la seva carrera i ara, dos anys més tard, només li queda sobreviure en el record. Amb un nou disc sota la màniga, Chanel ja no pot homenatjar més la mítica coreografia, mentre d'altres, li roben la idea davant seu. 

Però la seva experiència d'ensomni a l'escenari eurovisiu sembla que es va quedar en això, en un simple somni. Gairebé un any més tard, l'artista catalana eliminava en sec, la mítica actuació de SloMo durant els seus espectacles. L'enrenou va esclatar quant, a les Festes del Pilar de Saragossa, no hi va haver rastre de l'actuació eurovisiva. Poc després, Abraham Mateo confirmava el desacord legal entre Kyle Hanagami, el creador de l'espectacular dansa i Chanel, fent que no li atorguès els drets de la coreografia ni a ella, ni a ningú. Des d'aleshores ens ha tocat recordar el dancebreak des del vídeo de la nit del festival. Una llàstima. Però l'eurodrama no acabava aquí, Radiotelevisió Espanyola també donava l'esquena a la d'Olesa de Montserrat, a qui no convidaven durant la segona edició del festival. Els eurofans indignats, les seves queixes no van ser suficients per convèncer a la cadena pública i convidar-la a l'última i recent edició del festival. Indignant.

La relació entre RTVE i Chanel s'hauria dissolt del tot el passat tres de febrer durant la gran final del Benidorm Fest 2024. Abraham Mateo actuava com a convidat de la nit, interpretant un medley dels seus nous èxits. Entre aquest, Clavaíto el senzill d'èxit que comparteix amb la catalana. L'absència de Chanel durant l'actuació la va fer enfurismar i publicar la seva indignació per les xarxes: "Se canta Clavaíto en el Benidorm Fest 2024 sin mí. Me parece una falta de respeto a los eurofans y a mí por supuesto. Felicidades Nebulossa"  Boom. Un dard inesperat que deixava entreveure la mala relació amb la cadena. 

Però la cirereta del pastís en tot aquest malson per la cantant, arribava ahir a la nit després que Malta reveles la seva candidatura pel festival. Sarah Bonnichini interpreta Loop, literalment el mateix clixé que SloMo, amb una vestimenta semblant i part de les coreografies idèntiques. La mateixa pirueta, un dancebreak entremig de la cançó, acrobàcies i un cos de ballarins calcat. Sembla impossible. Si ja era indignant que Chanel no pogués tornar a ballar la mítica coreografia que li va donar la fama, ara la ciutat de Malta s'ha apoderat del tot de la idea original. 

Chanel Eurovisión 2022 / RTVE
Chanel Eurovisión 2022 / RTVE

El somni de Chanel començava en el camí a Eurovisió i, dos anys més tard, és aquest mateix camí el pitjor malson de la seva fama. Una llàstima.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!