Si alguna cosa té clara el cantant Cesk Freixas és que per a ell, ser músic, significa alguna cosa més que entonar paraules amb la boca i tocar acords amb la guitarra. Pel cantautor de Sant Pere de Riudebitlles, la seva passió i professió també es tradueix en remoure consciències, o si més no, que el que ell expressa sigui una extensió del que ell sent. També pel país que s'estima. Les referències de Freixas a Catalunya són constants en els seus textos, "Paraules escrites amb amor, a una Terra, una llengua. A Catalunya, el meu país. Si ells segueixen imposant, nosaltres seguim batallant...". Quan va passar l'affaire 'Dani Mateo mocant-se en una bandera espanyola', la Guàrdia Civil va escriure que "La #Bandera simboliza la unión de un Pueblo. #Respétala". Freixas va dir-hi la seva: "Me cago en vuestra bandera de mierda".

cesk freixes

@ceskfreixas

La sentència al procés ha sacsejat molts catalans indignats, tristos i dolguts per la infàmia d'una decisió judicial amb tuf de vendetta. Bona part dels polítics, de la societat catalana, del món de l'esport s'hi han bolcat. També del món de la cultura, amb nombrosos artistes que s'han pronunciat de manera contundent. Actors com Santi Millán, José Corbacho, Josep Julien, Quim Masferrer o Carlos Bardem. Però també cantants com el mateix Freixas. 

Aquest dilluns Freixas es trobava al tall de la C12 a les Terres de l'Ebre, a Tortosa, sent una de les persones que es van manifestar als carrers i carreteres del país:

Potser des d'allà, mentre anava mirant el seu mòbil, com va fer tothom en una dura jornada, va veure el que opinaven alguns dels oracles de les xarxes socials sobre les condemnes als presos polítics perpetrades pel TS. I es va detenir en (l'esperat) comentari que va fer el periodista Jordi Évole. Unes paraules que no van satisfer gens ni mica Freixas, que li retreu la poca contundència (o la buidor) de la seva piulada. No ha estat l'únic que ha criticat la indefinició del periodista de La Sexta:

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat