Liarla Pardo és un programa de tarda de diumenge que aspira a ser de nit de dissabte: viu de les polèmiques polítiques amb cadascun dels convidats. Des de Mercedes Milá dient que es tornarà independentista si es fa un altre 155 a Ferran Adrià defensant que es pot ser indepe sense que s'estigmatitzi qui ho és. Cristina Pardo té una fixació amb els convidats catalans, com Milà o Adrià, o amb els candidats a Catalunya que no són catalans, com Cayetana Álvarez de Toledo. La marquesa de Casa Fuerte es va posar les seves millors gales: de groc pelut com si fos un pollet. No va de Calimero, el pollet tristoi i victimista, sinó en homenatge als policies que van venir a atonyinar votants des d'un vaixell amb el logo de l'ocell de la Warner: Piolín. I com que Cayetana és molt de tuiter, va piular i picar.

La presentadora li va fer notar que la candidata del PP va votar Ciutadans a les últimes eleccions, tot i no haver estripat el carnet dels populars. Pregunta pertinent: "¿Un afiliado de un partido puede votar a otro y decirlo públicamente? ¿Lo permiten los estatutos del PP?". Cayetana no s'esperava tanta hostilitat a una cadena unionista i respon ofesa: "No somos ovejas ni borregos. Yo me fui del PP explicando los motivos con una carta pública. En política hay que explicar por qué uno hace las cosas. Tuve dificultades con la cúpula de Rajoy. Dejé el partido sin romper el carnet, no se me ocurrió, pero pasé a ser no militante. ¿Quiere que Pablo casado me multe o me expediente?".

liarla pardo la6

La Sexta

El programa (5,7% d'audiència) acusa Cayetana de posar en risc la candidatura de Casado perquè la marquesa va donar suport a Ciutadans en el passat. A Álvarez de Toledo, en canvi, no li sembla incoherent votar Albert Rivera i ara ser la 1 de Casado a Catalunya. Reclama llibertat de vot al Grup Popular si es vota una llei de l'avortament per evitar un partit monolític. Una llibertat de vot que no reconeix als milions de catalans que reclamen llibertat per votar sobre què volen ser. I de groc piolín per si hi havia dubtes.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat