Carlos Herrera a Barcelona va fer un Elionor. El locutor unionista va passar anys a Mataró de jove i li ha quedat un bon català. En el lliurament dels Premis Ondas va ser l'únic que va fer tot el discurs en llengua catalana. Una sorpresa que va eclipsar les altres dues estrelles de la ràdio premiades, Pepa Bueno i Carlos Alsina, que van fer el ridícul dient respectivament que "Mi equipo es mejor que el tuyo". Herrera, de la cadena dels bisbes, es va elevar amb un speech en català, transversal i de concòrdia. Aquest és el vídeo:

carlos herrera buesa

Jokin Buesa

Carlos Herrera: "Manda cojones que tenga que venir uno de Sevilla a hacer un discurso en catalán". Va parlar d'unitat i concòrdia. Llàstima que ho va espatllar hores abans dient que Catalunya és com Iugoslàvia. Al Liceu va ser molt aplaudit. A la xarxa ultra, els seus oients habituals, desbarren i es col·lapsen:

 L'endemà dels Ondas, Ana Rosa Quintana, amiga i jefa del locutor (el tenia contractat a El programa de AR), ha sortit a defensar-lo. Juan Carlos Monedero ha destapat una veritat dolorosa: “La Iglesia paga más a tu amigo Carlos Herrera que a Cáritas. Es espectacular: marcar la equis en el IRPF para la Iglesia da más dinero a Herrera que a los pobres”. Ana Rosa embogida: "A ningún comunicador nos pagan más que lo que generamos. No discutamos la libertad de mercado. ¿Vamos a Venezuela?".

patums radio ondas efe

EFE

La xarxa atonyina Ana Rosa i salva Herrera perquè el discurs va estar bé. Com el d'Elionor. Paraules d'amor, senzilles i tendres i en català. Infalible, durant uns minuts.