Carlos Cuevas és com de casa. Cau bé a tothom, a les generacions grans i a les joves. El net adorable, el gendre de Catalunya, el nòvio perfecte. La raó és simple: és molt bon actor i bon paio. El passa als pocs intèrprets infantils que aconsegueixen triomfar d'adults. Els nens de la pel·lícula Pa negre van rebre el Goya, tots dos, i ara la Marina Comas és biòloga i el Francesc Colomer fa alguns papers d'actor però lluny de la gran popularitat. Cuevas, en canvi, sembla que porti tota la vida al saló de casa, que tot el que fa ho fa bé i només té 28 anys. Passa que va començar molt petit, amb 8 anys a Ventdelplà, després a les moltes temporades de Merlí i Merli sapere aude i ara triomfa a Espanya amb sèries com Cuéntame, protagonista a Antena 3 amb 45 revoluciones o a TV de pagament com Smiley de Netflix. El veurem aviat al teatre fent Jauría, una adaptació de Jordi Casanovas del cas de violació grupal de La Manada (Teatre Romea a l'abril). Cuevas és molt actiu a les xarxes socials on dona suport a les causes en les quals creu, com per exemple els immigrants que es guanyen la vida al top manta. Políticament en el conflicte Catalunya-Espanya es pronuncia poc.

carlos cuevas GTRES
Carlos Cuevas GTRES

En l'aspecte polític no és fàcil etiquetar-lo. No és Joel Joan, per entendre'ns. Però ara que el Tribunal Suprem ha obert causa contra Puigdemont per terrorisme Carlos Cuevas s'ha indignat. L'actor no ha citat el president sinó l'altre encausat aforat, el diputat d'ERC Ruben Wagensberg. Tenen relació d'amistat però Cuevas penja tres fotos amb missatge no per amistat sinó per indignació amb una causa penal per terrorisme contra l'independentisme que ofèn la immensa majoria de catalans. Aquesta setmana que persones poc sospitoses de ser indepes com Andreu Buenafuente o Jordi Évole han donat suport a la campanya d'Òmnium que denuncia que protestar no és terrorisme, Cuevas, una cara molt coneguda i molt representativa de la seva generació aixeca la veu contra la justícia espanyola:

Instagram de Carlos Cuevas
Instagram de Carlos Cuevas
Instagram de Carlos Cuevas 2
Instagram de Carlos Cuevas 2
Instagram de Carlos Cuevas 3
Instagram de Carlos Cuevas 3

Fotos dels dos amics amb el missatge Germà, guanyaràs i un cor. No pot ser més explícit, cap tribunal del món (excepte el de Manuel Marchena) condemnarà per terroristes Puigdemont i Wagensberg. Per una simple raó: no ho són. I quan el nivell d'indecència judicial toca de molt a prop, com és el cas del diputat d'ERC amic de l'actor de Montcada, només queda l'opció d'aixecar la veu. Valent Cuevas, malgrat que teles espanyoles com Antena 3 són esbiaixades cap a l'unionisme irredempt i l'establishment que deixa fer la Justícia sense criticar la barbaritat que estan perpetrant. Si a Cuevas aquests tres posts li costen un paper a una sèrie espanyola, tant li fa. Primer, el que creus, després la resta.

 

Cuevas es podria guanyar bé la vida fent d'actor només a Catalunya. Merlí o Smiley les ha fet a Barcelona i s'han projectat a tot el Planeta. I és molt bo fent teatre, com va demostrar fent tàndem al costat de la gran Clara Segura. Jauría? Hi ha moltes jaurías a Espanya.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!