La nissaga Bardem és genuïna i irrepetible. Per això, molt sovint, fan nosa a determinats sectors de la societat. Tenen sort: tots ells gaudeixe d'una genètica privilegiada, amb un especial talent per a les arts. Un d'ells, en Javier, és tota una estrella al cinema dels EUA. Juntament amb la seva dona, Penélope Cruz, han conquerit el mercat cinematogràfic més gran del món, Hollywood. Al manual de bon espanyol aquesta fita hauria de ser suficient per honorar-lo i prendre'l com a ídol, referent o com a mínim, algú a qui no atacar constantment. Però resulta que per a un sector molt ampli de la societat espanyola tots ells no són més que traïdors, venuts, poc patriotes. Per què? Per ser realment d'esquerres i mullar-se quan toca per causes justes. I això es paga car.

Per exemple, al germà d'en Javier, en Carlos, el diari 'La Razón' el va col·locar en una llista de 'hooligans' dels CDR per no combregar amb les conspiracions sobre el fals terrorisme dels Comitès de Defensa de la República. També va criticar la sentència contra els líders del Procés independentistaL'espanyolisme en general, des dels descafeïnats fins als del 'sol y sombra', l'odia a mort. Ell, és clar, està preocupat, inquietíssim. Amb prou feines pot descansar de nit sabent que té tants enemics. Un estat que hem pogut copsar durant una entrevista a la Cadena SER.

Carlos Bardem en la Cadena SER @hoyporhoy

Carlos Bardem a la Cadena SER / @hoyporhoy

En Carlos, qui a banda dels seus papers a sèries i pel·lícules té una dilatada carrera com a escriptor, acaba de presentar la seva última novel·la, "El Asesino Incorformista". Un llibre que barreja el gènere negre amb crítica social i sàtira política. La ironia s'escampa per totes les seves pàgines, i és que l'autor no s'hi pot estar: sempre es mulla. I ho ha tornat a fer amb un discurs impecable i provocador contra VOX i l'univers ultra: homòfobs, feixistes i masclistes se sentiran ofesos després de sentir com desmuntava un dels mantres que sempre fan servir, ridiculitzant-los sense pietat: tot al voltant de l'expressió "superioritat moral de l'esquerra".

Aquestes han estat les seves paraules: "Hay una cosa que me hace gracia de la extrema derecha, o derecha extrema, o extremo centro consitucionalista éste que tenemos" i que fan servir aquest concepte: "Sí, efectivamente, yo soy superior moralmente a cualquier fascista, nazi, homófobo o machista. Es que si no eres superior moralmente a esa basura, eres basura". Una reflexió que s'ha convertit ràpidament en viral, provocant una ovació de grans dimensions i apaivagant els plors victimistes de la parròquia al·ludida.  Acumula desenes de milers de reproduccions i centenars de missatges de suport.

El Asesino Incorformista Carlos Bardem

'El Asesino Incorformista,' Carlos Bardem

cbardem1

cbardem2

cbardem3

cbardem5

carlos bardem acn

Carlos Bardem / ACN

Queda clar que la pau entre ultres i els Bardem no arribarà mai. Tampoc cal: la intolerància és una xacra que no s'hauria de permetre en qualsevol societat civilitzada. I a Espanya, malauradament, cada dia hi ha menys éssers civilitzats i més extremistes que ho ensorren, embruten i destrueixen tot. "Al enemigo, ni agua". No la mereixen.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat