"Quan comenci l'any, m'apuntaré a un gimnàs", "quan torni de vacances deixo de fumar", "fem la última copa i marxem a casa"... Són algunes de les promeses més habituals que fa tothom. La majoria, però, no les compleixen o les compleixen a mitges. En canvi, les xarxes han portat lligades de la mà una altra mena de promeses que acostumen a complir-se, ni que sigui per la pressió social que se li exerceix a l'autor de la promesa si no la duu a terme: "Quan arribi als X followers, em despullo". I normalment, la 'X' acostuma a equivaldre a 1 milió:

Edurne, Pad Padilla, Justin Bieber, Paco León, Dulceida... La nòmina és llarga. I l'espera també ho serà, a menys que es comenci a córrer la veu, davant la nova promesa d'aquest tipus que s'ha sabut les darreres hores. Perquè al seu protagonista encara li en falten uns quants milers de followers per arribar a la xifra somiada.

carles castellnou

TV3

Carles Castellnou, que habitualment informa als espectadors dels TN des de Madrid, encara està lluny d'arribar al milió, però té clar que si hi arriba, es farà una foto totalment nu, sense micròfon, pels seus seguidors. En té 4.999. Gairebé no dona ni per començar-se a treure's un mitjó. Però potser, i ja que ell mateix menciona una xifra més abastable, els 10.000, abans del milió tenim alguna sorpresa:

Els seus fans esperen que si hi arriba no faci de trilero i aprofiti l'ambigüitat de la paraula "integral" per fer-li una foto a un motlle de pa d'espelta o alguna cosa per l'estil:

Castellnou ha despertat la bèstia. Les xarxes tenen memòria i quan se'ls hi posa alguna cosa entre cella i cella als usuaris, no paren fins aconseguir-la... El corresponsal ja pot anar triant entre la Puerta de Alcalá, la del Sol o la Castellana per fer realitat la seva promesa. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat