A la periodista catalana Carla Riverola l'hem pogut anar seguint en mitjans com EFE Roma, EFE Barcelona, El Periódico, la SER, Betevé i puntualment, fent connexions i treballant pels serveis informatius de TV3.

carla riverola tv3

Carla Riverola (TV3)

Ara, Riverola ha fet partíceps els seus seguidors de la xarxa d'uns fets que va patir el passat mes d'abril, en ple confinament, i que mesos després encara la tenen indignada davant el que considera una situació "tan injusta i frustrant" que ha hagut de verbalitzar-la en veu alta. Explica la periodista que el passat 8 d’abril, en ple estat d’alarma, va sortir a comprar menjar davant de casa i els Mossos la van aturar.

Què li van dir? Una frase sorprenent: que no podia anar a comprar "tan poques coses" i que havien d'aixecar acta perquè consideraven que s'estava saltant el confinament. "El decret de l'Estat d'Alarma preveia, òbviament, sortir per comprar aliments. I en cap cas en fixava un nombre mínim". Riverola va pensar que la denúncia no arribaria enlloc "i que, en cas de rebre-la, seria ben fàcil de recórrer, adjuntant el tiquet de compra del supermercat, el rebut de pagament de la targeta i argumentant clarament que comprar era una activitat prevista al decret". Però les suposicions s'han topat amb una altra realitat: quan li ha arribat la sanció a casa ha comprovat "que, de fàcil, no en tindrà res. A la descripció dels fets només s’hi diu que em trobava circulant pel carrer 'fora dels supòsits previstos' al decret de l’Estat d’Alarma. Obviant, per tant, que acabava de sortir del supermercat".

carla riverola tv3 2

Carla Riverola (@carlariverola)

El més frustrant és que en l'atestat s'indica una hora de la suposada infracció que no s'ajusta a la realitat:

Resultat? Multa de 300 euros per vulnerar la Llei de Salut Pública. Import que es redueix a 180 euros si es reconeixen els fets i si es paga voluntàriament... "I tot i estar convençuda que no he vulnerat cap llei, he decidit que el millor és pagar la sanció". 

Riverola acaba amb una certesa: "és molt trist. T’ho posen tan difícil que acabes tirant la tovallola. A la pràctica, la sensació d’indefensió és total". Una sensació que, per desgràcia, probablement hagin viscut també molts dels lectors.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat