Indignant. Vergonyós. Farts. Prou. Els culers estem fins els nassos i ara, la gota que ha fet vessar el got. Gavi s'ha lesionat de gravetat jugant amb la selecció espanyola. Veurem què diuen les proves que li faran a Barcelona, però tot apunta que s'ha trencat els lligaments del genoll. Una lesió que pot tenir-lo apartat dels terrenys de joc de sis a vuit mesos. Adeu a la temporada. Es perd Eurocopa i Jocs Olímpics en clau selecció, cosa que ens llepa un peu, i més després del que ha passat i de la pèssima gestió de la Federació Espanyola i l'entrenador Luis de la Fuente. L'important és que Xavi Hernández perd un jugador cabdal pel Barça. La imatge del jugador de Los Palacios plorant fa una ràbia i una impotència que no us podeu ni imaginar.

Gavi, lesionado durante el España - Georgia / Foto: EFE
Gavi, lesionado durante el España - Georgia / Foto: EFE

Els culers, farts que s'espremin els jugadors, molts del Barça, com si fossin taronges. És indignant tantes aturades per fer partits de seleccions, és indignant que hi ha jugadors que juguin més de 80 partits l'any. Fa poc ja es va lesionar Pedri, al qual van fer jugar els Jocs Olímpics i el seu cos va dir prou. I qui ho paguem som els culers, que no l'hem pogut veure jugar quatre partits seguits sense que es lesioni. I ara, Gavi. El Barça i la resta de clubs s'han de plantar, han d'aturar aquesta sensació que se'ls pixen a la cara. Gavi, lesió greu, Vinicius i Camavinga al Madrid també estaran KO moltes setmanes, Oyarzábal de la Reial, Haaland al City, Zaire-Emery al PSG... Sagnia absoluta cada aturada per jugar els partits de seleccions del nassos.

Gavi, dolorido durante el España - Georgia / Foto: EFE
Gavi, lesionat amb la selecció espanyola / Foto: EFE

Els culers estem molt indignats. Indignació que encara es va fer més gran si n'hi havia algun escoltant el partit entre la Roja i Geòrgia pel Tiempo de juego de la Cadena COPE. Allà tenen el narrador habitual dels partits de la selecció espanyola i del Reial Madrid, Manolo Lama. I allà tenen un comentarista que habitualment també opina sobre els partits d'aquests dos conjunts: Poli Rincón, ex jugador de Madrid i Betis. A madridista y a españolazo no le gana nadie. Un Rincón que fa vergonya aliena quan fa comentaris sense solta ni volta, però que encara fa més grima quan deixa anar el seu madridisme ultra i no té la mínima capacitat d'autocrítica. Sentir-lo queixar-se pels arbitratges que rep el conjunt blanc és de les coses més vergonyoses que es poden sentir a la ràdio avui en dia.

rincon cope
Poli Rincón / COPE

El comentarista andalús, com dèiem, comentava el partit d'Espanya. Corria el minut 20' de partit. L'àrbitre xiula falta comesa contra Gavi. "El árbitro ha pitado falta... yo creo que golpeo no hay. Está muy ruletero hoy Gavi, ¿eh?", diuen Manolo Lama i un altre dels periodistes de la narració. "Como siempre", diu Poli Rincón. "Bueno, Gavi es ruletero, ¿eh?", segueix Lama. "Exactamente. Yo estoy con Manolo. Es que es siempre, lo hace siempre. Es una cosa que debería ir quitando ya. No le hace falta hacer eso"... Comentaris menystenint el jugador quan li acaben de fotre un cop al genoll. La xarxa els ha destrossat, després de veure un usuari que ha recuperat el moment:

Minuts després, quan el jugador (del Barça, no oblidem el detall, perquè no li hem sentit mai dir a Poli Rincón que Vinicius és un bicicletero) no pot de dolor i el canvien, diuen a la COPE: "Cuidado, ¿eh? Cuidao que el chaval tiene cara de sufrimiento. Se está echando las manos a la cara. Se va fastidiado y cojeando. Tiene cara de preocupación, de tener una cosa que no le ha pasado nunca"... I Rincón? Calladet. No diu ni mu. Ni un mínim d'empatia. A ell només li preocupa su España, perquè el primer comentari que fa després de la substitució de Gavi entre llàgrimes, és: "Oye, estábamos despistados, pero (Georgia) ha podido marcar el segundo gol, ¿eh?"... S'ha de ser miserable.