Aquest dissabte torna a ser un 23-F. 38 anys que Tejero va cridar el seu "¡Quieto todo el mundo!" al Congrés dels Diputats. Una data que encara continua tenint moltes ombres, on el paper que hi va tenir a veure la monarquia no ha quedat suficientment explicat. Ara, gairebé 40 anys després, Felip VI s'omple la boca dient que “No es admisible apelar a una supuesta democracia por encima del derecho" i el trio La la lá de Casado, Rivera i Abascal amenaça Moncloa.

23f

TVE

Veurem què diuen aquest 23F els polítics de dretes i si tornen a omplir-se la boca amb elogis al paper de Joan Carles aquell dia i la unitat d'Espanya i bla, bla, bla. De moment, qui ha fet un retrat més sagnant de l'Espanya que ens hagués tocat viure en cas de prosperar el cop d'Estat del militar l'ha fet, una vegada més, Andreu Buenafuente al seu Late motiv. Un monòleg àcid, bigotet fatxa incorporat, una realitat paral·lela on Ortega Cano és "ministro de Toros", on l'himne espanyol té lletra de Marta Sánchez, "ministra de Cultura, por cierto", i on el mateix programa el presenta Arévalo.

buenafuente 23f

@LateMotivCero

El més sarcàstic, però, del que va dir, és quan informa que ell és un presentador suplent, i la seva procedència: "yo soy un humilde caricato de esta comunidad conocida en la época negra pre-Tejero como Catalunya, pero eso ya pasó, ahora saben que se llama 'Aragón, la nueva'", i el que diu de Moncloa, "parece que fue ayer cuando se movió al lugar que le correspondía por categoría y por historia... al Valle de los Caídos":

L'humor i la ironia de Buenafuente sovint tenen més càrrega de veritat incorporada que la pròpia realitat.