El Festival d'Eurovisió és a punt de celebrar la seva gran final a Rotterdam, després de l'aturada obligada per la pandèmia del coronavirus. Espanya ha enviat a l'artista murcià Blas Cantó, que defensa la cançó 'Voy a quedarme', un tema amb una càrrega emocional brutal. La va escriure en un moment molt delicat de la seva vida: tot just quan s'assabentava de la mort del seu pare als 49 anys. Havia recuperat la relació amb ell tres anys abans, ja que l'home va desaparèixer quan va deixar la mare embarassada amb 19 anys, i les poques vegades que va tornar a la seva vida va protagonitzar episodis de violència masclista. Tot i així, van fer les paus, i la seva mort el va deixar molt colpit. Malauradament, però, no va ser l'única desgràcia que va impactar-lo: també va veure traspassar l'àvia el passat mes de desembre víctima de la covid. La considerava una mare, i la seva tristor era infinita. Amb aquests antecedents, cantar l'esmentat tema era un acte d'homenatge als seus morts. Alguns, però, s'ho han pres a conya, humiliant-lo amb crueltat.

Padre Blas Cantó muere @blascanto

Pare Blas Cantó mor / @blascanto

Abuela Blas Cantó muere @blascanto

Ávia Blas Cantó mor / @blascanto

El fastigós episodi ha tingut lloc a una televisió de Noruega, durant un debat d'anàlisi dels candidats a guanyar el festival. Les mofes dels allà presents han estat impúdiques i lamentables: una cosa és que no t'agradi la cançó, cosa absolutament legítima, i una altra la sèrie de bestieses que van dir en antena. El vídeo és nauseabund, i se senten frases com aquestes: "la abuela vuelve y él baila con ella. Es una especie de sketch. Hay algo paródico", "perdió a su abuela por el covid. Quizá sea ella la que venga. Y su padre murió mientras escribía la canción. Algo me conmueve, pero no me llega". El pitjor de tot, les rialles dels allà presents, com si haguessin fet l'acudit del segle. El fragment, evidentment, ha arribat a l'agreujat: Cantó​ ha estat infinitament més elegant que tots ells: "No puedo reconstruir mi alma viendo cosas como esta. Nadie sabe por lo que estoy pasando ni el esfuerzo que hago incluso para seguir vivo. No les culpo, seguro que ellos están perfectamente"

Blas Cantó triste @blascanto

Blas Cantó trist / @blascanto

reacción Blas Cantó a humillación tele noruega

reacció de Blas Cantó a humiliació a la televisió noruega

Segurament Cantó no guanyi el certamen, però si aquesta colla representa als 'eurofans', millor que el festival es podreixi per sempre més.