Beth Rodergas està de promoció del seu últim treball musical, Origen. El títol sona igual en castellà i en català. Brillant. Inclou cançons en les dues llengües i a Madrid estan redescobrint l'artista de Súria. A Catalunya fa anys que és popular fent de presentadora a TV3, d'actriu de teatre, d'intèrpret de bandes sonores, fa llibres, negocis i discos. En una nova entrevista a Madrid, al digital Fórmula TV, ha revelat una tafaneria de la seva generació d'OT

beth formulatv

Beth a Fórmula TV

La catalana de les rastes va ser la sensació d'OT2, l'edició més difícil que havia de suportar comparacions amb l'eclosió multimilionària d'OT original. Qui era la nova Rosa, el nou Bisbal o el nou Bustamante. Doncs no. Beth era original i una mica marciana en aquell context. Li han tornat a preguntar per Dime ("Hace 18 años que no la canto") o per les seves idees independentistes: "En Cataluña me he posicionado en muchas cosas y me daba miedo qué me preguntarán". Especialment recordat és el seu post d'Instagram besant la urna del referèndum de l'1-O:

beth rodergas instagram 1.0

Beth Rodergas, Instagram

Aquell dia va escriure: "Urnas contra porras. NI OBLIT NI PERDÓ. LLIBERTAT PRESOS I EXILIATS POLÍTICS". Queda clar que cada concursant d'OT tenia les seves idees polítiques però alguns penjaven idees fatxes al grup de whatsapp d'OT2 i Beth ha dit prou. Explica que ha marxat del grup: "Tuvimos un reencuentro en casa de Joan Tena hace 3 años. Fue muy bien. Teníamos un grupo de whats con los 16 pero yo ya no estoy en el grupo. Me salió un rampell, no sé cómo se dice en castellano, tristemente por cosas políticas. Alguien del grupo empezó a mandar cosas políticas y les dije 'Salgo de aquí' porque no quiero compartir este chat con gente que manda esas cosas. Hace año y pico que ya no estoy en el grupo"

beth bustamante chenoa gisela GTRES

Beth, Bustamante, Gisela i Chenoa, GTRES

Qui era el fatxa d'OT2? Manu Carrasco, nòvio de Beth a l'Academia? Enrique Anaut, que viu amb la seva filla després de separar-se de la dona i de tenir una experiència efímera amb un home? Elena Gadel, Joan Tena... Difícil saber-ho. Beth no dona el nom. I una bomba final: l'opció d'un xou absolut, un OT All Stars amb els millors exconcursants d'OT: "Que hagan OT Celebrity como Masterchef Celebrity. Yo entraría". Enorme Beth.