Beth Rodergas és un d'aquests rostres de la televisió que molts recorden amb afecte. A la catalana no només se la coneix per formar part del planter de concursants de la tercera edició d'Operación Triunfo, sinó també per haver-se guanyat un espai en l'imaginari eurofan després de fer-se amb el passaport a Riga el 2003 i portar el tema Dime fins a la vuitena posició del festival de cançons més famós del continent. Però des d'aleshores han passat ja 20 anys, i 20 anys al món de la música donen per a molt. Tant com perquè Rodergas hagi revelat en més d'una ocasió l'enorme rebuig que li va arribar a produir la cançó que la productora li va imposar. "Vaig pensar que mai no la tornaria a cantar", admetia en alguna entrevista. Una cosa que no s'ha complert, ja que en la nit del 25 de febrer i amb motiu de la Barcelona Eurovision Party 2023, la de Súria va semblar haver-se reconciliat amb aquest himne eurovisiu. I no de qualsevol manera. Beth va conquerir el Sant Jordi Club amb una interpretació per al record.

🔴 Eurovisió 2023, DIRECTE | Segona semifinal: actuacions i votacions en temps real
 

🎶 Eurovisió 2023: dates, cançons, on veure-ho i favorits de les apostes per guanyar el festival
 

🏆 Així van les apostes de Eurovisió 2023: és Blanca Paloma una de les favorites per guanyar?
 

Una actuació cuidada al mil·límetre per obrir la Barcelona Eurovision Party 2023

Tan sols uns dies abans de pujar a l'escenari del Sant Jordi Club, Beth assegurava sentir-se en deute amb molta de la gent que havia esperat que tornés a interpretar Dime en algun moment de la seva carrera i ho tractava com "un alliberament propi". Res d'imposicions, perquè ella no porta gaire bé això que li diguin el que ha de fer. I potser aquest era el punt de partida primigeni per apostar per portar de tornada aquest tema que gran part —per no dir la majoria— dels assistents a la festa eurovisiva de la ciutat comtal esperaven amb ànsies: donar-li les gràcies al públic per una cançó que ella mateixa semblava haver rebutjat com a part del seu repertori. El resultat? Una actuació amb magnificència que es va servir com el gran 'opening' de l'esdeveniment i amb una escenografia i coreografia tractades amb la cura necessària per aconseguir que el retorn de la part més diva de la catalana tingués el sentit precís en el moment indicat.


🤔 Així és l'ordre d'actuació de les semifinals de Eurovisió 2023: quins països poden passar a la final?
 

Beth també va brillar amb 'Bailar pegados' de Sergio Dalma

I si la faceta més diva de Rodergas agrada, també hi va haver espai en la nit per recuperar l'emoció amb una balada de l'abast de Bailar pegados de Sergio Dalma. I això, si cap, agrada encara més. Aquesta cançó, també reconvertida en tota una fita de la història d'Eurovisió que va portar a Espanya fins al quart lloc de la taula de resultats del certamen celebrat el 1991, va ser una sorpresa més que grata per als eurofans allà presents. En aquesta ocasió, i allunyada de la massa de ballarins que la van acompanyar en el seu número d'obertura de la festa, Beth es va mantenir estàtica, però amb una presència captivadora. Només dos ballarins l'envoltaven per ballar a duo i ben enganxats una coreografia molt romàntica que encaixava perfectament amb el sentiment del tema de Dalma.


No hi ha dubte que el punt fort de Beth és la música, i ara que sembla haver-se reconciliat amb Dime i l'univers eurovisiu, qui sap què serà el pròxim amb què ens sorprendrà. I si la tenim l'any que ve com una de les participants del pròxim Benidorm Fest? Tot cal veure, però ara per ara podem anticipar que la catalana ve amb tot a la seva pròxima gira Beth 20, un repàs de tots els èxits de les dues dècades de la seva carrera, que arrenca el 22 d'abril al Festival Strenes de Girona.