Queden menys de 48 hores per a l'estrena de 'Sálvese quien pueda' a Netlfix, i l'expectació és màxima. També l'excitació, especialment la dels seus protagonistes. L'elenc del cancel·lat i històric 'Sálvame' està passant comptes amb la seva antiga cadena. Antiga, però amb la que encara continuen vinculats. Alguns de manera molt directa, com María Patiño, que condueix el 'Socialité', un dels pocs programes supervivents de la moribunda relació de 'La Fábrica de la Tele' i Telecinco. Els altres noms il·lustres també estan lligats per un fil que molts desconeixen: malgrat haver matat l'espai de safareig, Mediaset continua esprement-lo. I cobrant. 

Belén Esteban, Kiko Hernández i Kiko Matamoros, Terelu Campos, Chelo García Cortés, Victor Sandoval i David Valldeperas, un dels directors de l'extint format, van enregistrar el material a Miami el passat estiu, amb el cadàver encara calent i sense acabar d'enterrar-lo. Les imatges de l'expedició a terres americanes eren pur costumisme. Els fans d'aquest univers feien la croqueta de l'emoció. Per tot s'ha disparat amb l'avançament de seqüències. Coses com aquestes.

Fa unes hores la plataforma audiovisual celebrava la roda de premsa de l'estrena. Semblaven els Ropper, però a l'espanyola. Indirectes, baralles, pulles, caos. Pur 'Sálvame'. A les acaballes de la trobada, com si allò fos el final d'un tiberi pantagruèlic amb les seves copes i digestius, la cosa es va descontrolar del tot. Belén Esteban va ser l'encarregada de desfermar la seva llengua i acabar plantant un mastegot èpic a la cadena que l'ha mantingut, entronitzat i coberta d'or durant les darreres dècades. Això és tan real com que Mediaset l'ha fet fora de mala manera. Empat. La de San Blas, ara de Paracuellos del Jarama, furgava a la ferida sagnant dels seus ex: el desastre de les audiències, amb les apostes més rellevants agonitzant. “Pues mira, cariño, si no te lo digo reviento. El único dinero que va a ganar este año Mediaset es por Netflix, no por lo que hacen. Apa. 

Belén Esteban enfado rueda prensa X
Belén Esteban / X

Paraules que són com punyals i que han deixat tremolant a Borja Prado, Salem, Ana Rosa i companyia. Però per si la Belén no havia estat prou explícita, aquest matí Terelu Campos s'ha encarregat de repetir el missatge i reblar els claus del taüt. Ho feia a Catalunya Ràdio, recordant que els han fet guanyar milions per acomiadar-los com empestats. La venjança és infinita. I ara Mediaset a conformar-se amb les engrunes, amb el seu percentatge de l'explotació del format. Però això no revifa audiències ni atrau a anunciants. Mal negoci.

Terelu Campos Belén Esteban NEtflix
Terelu Campos i Belén Esteban a Miami /Netflix