La revolució a l'Està Passant' de TV3 és total. Des que Toni Soler, Jair Dominguez i Òscar Andreu són a la "banqueta" i tancats a casa pel protocol covid, han canviat moltes coses al plató de Minoria Absoluta. Elisenda Carod s'ha fet amb les regnes del programa, i va alternant col·laboradors i copresentadors: Peyu, Elisenda Pineda, Charlie Pee... i evidentment, Marc Giró, que va saltant de cadena en cadena. Si la nit del dimecres era a Telecinco a l'episodi final de Rocío Carrasco, el vespre del dijous tornava a Sant Joan Despí. Curiosament en una edició en la que la protagonista era una dona estrella de Mediaset, a la que havia deixat amb cara de pomes agres després d'una intervenció memorable: Belén Esteban. Carod la va entrevistar en exclusiva, ja que la madrilenya era a Barcelona promocionant un dels seus últims productes: el gaspatxo de l'Esteban. Un beuratge que té poders màgics, perquè de 'castiza' va passar a catalana en un tres i no res. Bé, 'catanyola'. Però l'essència hi era.

Elisenda Carod sorpresa Està Passant TV3

Marc Giró sobre Belén Esteban TV3

Elisenda Carod i Marc Giró presentant l'Està Passant' / TV3

Belén Esteban Està Passant TV3

Belén Esteban a l'Està Passant' / TV3

Esteban va oferir la seva cara més simpàtica i amistosa, integrant-se totalment en la catalanitat i participant dels jocs i les bromes de l'Elisenda. Primer, demostrant les seves dots per parlar la llengua del país mentre repetia les frases fetes que li proposava la presentadora. L'esforç va ser bo; l'execució, més discutible. "No diguis black fish tanquinis benji i gat", "quien no risca no pisca", "de fora bingueran"... un festival. "Té accent de Girona", deien Giró i Carod a plató. També va innovar amb la denominació d'una de les delícies culinàries a casa nostra, maltractada dia sí dia també a Espanya: el pa amb tomàquet. Esteban ja té nom per llançar al mercat la seva pròpia marca: "patumanca Visca Catalunya". Entranyable. En va fer una demostració de com el prepara: jutgin vostès mateixos. Potser que la seva gran amiga catalana i estrella internacional, la Rosalia, li va ensenyar algun truc. 

Belén Esteban catalán Està Passant TV3

Belén Esteban catalán 2 Està Passant TV3

Belén Esteban català refranes Està Passant TV3

Belén Esteban fa pa amb tomàquet Està Passant TV3

Belén Esteban pa amb tomàquet marca Està Passant TV3

Belén Esteban parlant català i fent pa amb tomàquet amb Elisenda Carod a l'Està Passant / TV3

Perquè coneixem Belén Esteban ​no ens farem cap il·lusió, però si l'entrevista dura dos minuts més la veiem cantant 'Els segadors' amb la mà al pit. Després despertaríem del somni, és clar. Com va dir ella mateixa als tècnics que enregistraven l'entrevista: "no os riáis, cabrones".