A Catalunya podem sentir-nos orgullosos de moltes coses. Una d'elles, de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio. El programa més solidari de la graella que any rere any se supera i aconsegueix unes xifres astronòmiques que serveixen per investigar i ajudar en la lluita contra diferents malalties. La darrera edició, dedicada, evidentment, al coronavirus, va tancar a les dues de la matinada amb una xifra meravellosa que marcava el polsador gràcies a les aportacions i donacions dels catalans: 10.305.819 euros.

la marato xifra

La Marató / TV3

Aquell dia vam veure testimonis colpidors, vam sentir històries que se'ns han quedat en la memòria, però també va ser una jornada per gaudir i evadir-nos amb algun número meravellós protagonitzat per alguns dels presentadors més emblemàtics de la televisió i la ràdio públiques catalanes. Per exemple, el somni de Jordi BastéTots volem ser covid free, al ritme d'una de les cançons més mítiques de Queen:

Veure Basté amb barnús i aspiradora o Laura Rosel amb rulos va ser impagable. Però ara, mig any després, molts d'ells tornen a unir-se per una altra bona causa. Les donacions no han parat des d'aquell 20 de desembre, i ara és el moment de saber de quina xifra estem parlant a aquestes alçades de l'any. Per això, el proper divendres en prime time hi haurà un capítol especial d'Al cotxe!, amb Eloi Vila al volant, que serà un viatge emocional per aquella La Marató que ens va emocionar a tots, i on diferents patums del periodisme català es retrobaran amb testimonis que ens commouran. Raquel Sans, Mònica Terribas, Laura Rosel, Jordi Basté i Roger Escapa, que ja han anat escalfant motors amb una foto irrepetible de tots junts, somrients fent-se un selfie que no té res a envejar aquell dels Oscars que es va fer tan famós:

selfie oscars

baste i patums

Foto per a emmarcar. Però no seran els únics. També hi haurà nous testimonis que les han passat magres amb la covid, com Carles Francino o Jordi Sànchez, participació musical de Love of lesbian, Mishima i Búhos, humor a càrrec de les presentadores de L'apocalipsi de Catalunya Ràdio, Elisenda Carod, Elisenda Pineda i Charlie Pee, a més de Jair Domínguez i en Peyu d'El búnquer, i especialistes com el doctor Antoni Trilla. Una cita que ja poden marcar en vermell.

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat