El planeta futbol sembla tenir la vista posada única i exclusivament en el mundial de Qatar, però lluny de la polèmica competició masculina també hi ha vida. Molta, de fet. Les noies del Barça femení, per exemple, que continuen manant amb pas ferm a la lliga. El cap de setmana es tanca amb una nova victòria, potser la més complicada de la temporada: 2 a 1 contra la Reial Societat amb un gol de la britànica Lucy Bronze a les acaballes dels 90 minuts, completant la remuntada culer a l'Estadi Johann Cruyff. Els 3 punts tenen un regust encara més dolç en aquestes circumstàncies, i serveixen per coronar una cita en la que Aitana Bonmatí i Mapi León van ser homenatjades pels seus 200 partits vestint la blaugrana.

Els aficionats van esclatar d'alegria amb la rematada de cap de la Lucy com poques vegades durant aquesta temporada. Una joia que va fer que molts es quedessin a esperar la sortida de les jugadores per animar-les i demanar-les fotos i autògrafs. Un costum habitual, sí, però que dissabte es va multiplicar amb més fans que de costum. Entre elles hi havia una companya d'El Nacional.cat, i que amb la seva càmera va immortalitzar el degoteig de cracs abandonant la ciutat esportiva en el seus vehicles particulars. La comparació amb els companys del masculí és notable. Aquest material ofereix sorpreses: alguns dels cotxes parlen de la personalitat de les seves propietàries, d'altres són ben curiosos. Per exemple: una de les líders de la defensa, la fantàstica Irene Paredes (de baixa per gastroenteritis), té un utilitari molt modest i molt trallat, amb prop de 20 anys de vida. 

Irene paredes y pareja Yaris Alba richart
Irene Paredes en cotxe / Foto: Alba Richart

La Irene abandonava les instal·lacions acompanyada de la seva parella Lucía en un vehicle petitó d'una marca japonesa. Deu tenir un munt de quilòmetres a sobre, i el que resulta encara més entendridor: porta la cadireta del seu nadó d'un any i escaig de vida. Segur que molts dels nostres lectors se senten identificats amb ella. I bé, també parla de la modèstia dels sous del femení, malgrat els avenços aconseguits en els darrers anys. Pensin que Alexia Putellas, número 1 del món, guanya segons algunes fonts 150.000€ a l'any. Han llegit bé, sí. A la doble Pilota d'Or també la van captar a la sortida, conduint un 'pepino' de la marca patrocinadora del club. El mateix vehicle de l'estimable Ana Crnogòrcevic, acompanyada com a copilot per la lesionada Caroline Graham Hansen.  La golejadora Lucy Bronze marxava amb la també anglesa Keira Walsh. Són dos nouvingudes a Catalunya i fan molta vida juntes. El cotxe de Bronze és nou de trinca i d'estil esportiu, com van veure els seguidors que van compartir una estona amb elles.

Alexia coche Alba Richart
Alexia Putellas en cotxe / Foto: Alba Richart
Ana Crnogorcevic y Hansen coche Alba Richart
Ana Crnogorcevic i Caroline Graham Hansen / Foto: Alba Richart
Lucy Bronze y Keira Walsh coche Alba Richart
Lucy Bronze i Keira Walsh / Foto: Alba Richart

En parella també plegava Sandra Paños. La portera i la seva parella conduïen un SUV amb pocs mesos de vida, també d'estil familiar. Similar, per exemple, al de la Mariona o Jana Fernández, sense luxes però amb força confort. Curiós és el cas de la sueca Fridolina Rolfö. Porta un any i mig al Barça, però el seu cotxe en té 5. Per tant entenem que és de segona mà, i ella no el condueix: el seu company fa de xòfer. De la gran Mapi León no podem dir gaire cosa del vehicle, però sí tres detalls: portava la samarreta commemorativa emmarcada en la part de darrera, no anava acompanyada per la parella Engen i no li va fer gaire gràcia que li toquessin el cotxe. La repassada l'acabem amb Laia Codina. La defensa sorprenia amb una furgoneta pick-up, molt americana, imponent, enorme. Quines ganes de saber que carregarà en la part posterior, la veritat. 

Sandra Paños y señora coche Alba Richart
Sandra Paños i la seva parella / Foto: Alba Richart
Jana Fernández y Cata Coll VW Alba Richart
Jana Fernández i Cata Coll / Foto: Alba Richart
Mariona WV Alba richart
Mariona / Foto: Alba Richart
Mapi León camiseta coche Alba Richart
Mapi León amb la samarreta commemorativa / Foto: Alba Richart
Mapi León enfada con Alba Richart
Mapi León enfadant-se una mica / Foto: Alba Richart
Laia Codina pickup Alba Richart
Laia Codina i el seu pickup / Foto: Alba Richart
Laia Codina pickup trasera Alba Richart
Laia Codina / Foto: Alba Richart

Seguirem atents per tafanejar en la resta de la plantilla. Però vaja, que amb aquest selecció ens podem fer una idea de l'estil de vida de les jugadores fora del terreny de joc. Gas a fons!