Aquesta fotografia és històrica. Al centre de la imatge, l'home de la final de la Supercopa disputada a Aràbia Saudita: Gavi. El migcampista culer celebra desfermat la victòria del Barça contra el Reial Madrid per 3 a 1, el primer títol de l'era Xavi Hernández com a entrenador. El trofeu ha tornat l'alegria al barcelonisme, que les ha passat magres durant les darreres temporades, i que viu permanentment en el filferro amb crítiques ferotges i dubtes. No només per afegir una copa més al museu del Camp Nou: sobretot pel joc que va desplegar sobre la gespa contra el màxim rival. Un dilluns ben feliç, com fa anys no vivíem. 

Un èxit com aquest té premis secundaris, però que són una delícia per a la culerada. El més llaminer és veure les reaccions dels haters madridistes, com s'empassen el gripau, com bramen, somiquen, xisclen i fins i tot troben excuses patètiques per explicar i pair la desfeta blanca. No parlem, però, de detractors anònims o del montón, no. Aquí la cosa va dels líders de la manada antibarcelonista, amb periodistes molt coneguts al capdavant. Podríem parlar d'uns quants, però ho centrarem en els més bel·ligerants. Segur que ja saben per on van els trets, oi?

Barça campeón Supercopa EFE
El Barça, campió de la Supercopa / EFE

Juanma Rodríguez, tuits penosos que ni tan sols ell mateix defensa

Començarem per un personatge com Juanma Rodríguez, que molt probablement haurà patit d'insomni i terrors nocturns després que l'àrbitre xiulés el final a l'estadi Rei Fahd de Riad. El col·laborador de Federico Jiménez Losantos ha signat dues piulades penoses, ofensives i de molt mal pagador. La primera, mentre la pilota era a la gespa amb els culers dominant per 2 a 0. Molt barroer: "El Madrid es capaz de hacerle 3 goles a este equipo de Europa League que no debería participar porque no ha ganado nada". El segon, ja amb tot dat i beneït, encara més trist: "Torneo menor". Del sextete al ridiculete. Tant és així que les ha esborrat aquest matí, però les tenim. El que no es pot esborrar és el que va dir en el programa de tv en el que hi col·labora: "La Supercopa no sirve para nada". Bé, sí que en serveix, sí. Si vol li fem un dibuix.

Juanma Rodríguez Barça Madrid tuit 2 Twitter
Juanma Rodríguez, sobre el Barça-Madrid / Twitter
Juanma Rodríguez Barça Madrid tuit Twitter
Juanma Rodríguez, sobre el Barça-Madrid / Twitter
Juanma Rodríguez Barça Madrid El Chiringuito
Juanma Rodríguez / Mega

La pitjor nit de Tomás Roncero, en vídeo

L'altre exemple és el de Tomás Roncero, màxima figura de la merengada mediàtica. En el seu cas, destacarem el tuit pre-partit, amb "el Estadio Rey Fahd parece el Bernabéu. Mayoría aplastante. Madridismo sin Fronteras", catalitzador de l'energia malastruga habitual que el persegueix incansable. Mentre veia el partit i connectava amb la SER, l'espectacle va ser diferent. Un drama. I un altre. I un més. Paga la pena. Roncero, això sí que l'honora, va haver de reconèixer que estava passant una de les pitjors nits futbolístiques dels últims temps: "Insoportable". Mel pura per als barcelonistes, clar.

Tomás Roncero Barça Madrid As Youtube
Tomás Roncero patint al Barça-Madrid / Youtube
Real Madrid pierde Supercopa EFE
Cares llargues al Reial Madrid / EFE

Tant de bo que aquest sigui la primera de moltes alegries culers... i dels desencisos dels blancs més ofensius. És de justícia.