A la TV hi ha tres grans franges: matí, tarda i prime time. Contra el que sembla, la importància de la nit és relativa. Permet guanyar un dia puntual però el que dona solidesa a una cadena són els seus programes diaris. Si l'esquelet no està fort, el cap es mareja. TV3 ha començat a posar el bisturí a la tarda: mantenint només fins el juny Com si fos ahir que mai ha fet audiències espectaculars, carregant-se el magazine Tarda oberta i reduint el pressupost d'Està passant. Un cop fets tots els canvis, el resultat és magnífic. El culebrot fa un boníssim 19,2% amb un argument poc culebronesc: "En Miquel comprova de primera mà que en Pau és insuportable, però la Sandra pensa que no l’han de perdre com a client". Els espectadors esperen que en qualsevol moment entrarà Mercè Riera assassinant al tal Pau a la piscina de Sant Climent. Malgrat haver fulminat tot l'argumentari habitual dels serials de migdia i haver-lo convertit en una pel·li de Cesc Gay, l'audiència s'hi ha reenganxat. Vicent Sanchis no sap si podrà pagar la segona temporada.

com si fos ahir  TV3

TV3

Tot es mou fa el rècord de les 3 setmanes que porta en antena: un esplèndid 16,8%.  Els ingredients van fent un allioli més saborós: Melero es deixa anar cada vegada més, Marquina parla menys d'altres cadenes però Sòria queda més desdibuixat. Bassas, Moliner, Niño-Becerra, Antich o Rahola són el who is who del país i la competència queda a anys llum: Sálvame, 12% o el temut Más vale tarde, 7,4%. No li fan ni ombra a l'aposta de Sanchis per carregar-se el totpoderós Jaume Roures. Qui tot ho pot és Està passant. Els de Toni Soler tornen a xifres inabastables: 19,6% denunciant el segrest judicial de Fariña, un llibre sobre el narcotràfic a Galícia, perquè un alcalde del PP s'hi veu reflectit. Recorden les cèlebres fotos del successor de Rajoy en una lanxa amb un narcotraficant. El que té Feijóo a l'esquena és crema anti-solar:

fariña tv3

TV3

La nit va seguir sent de TV3 amb El foraster com el programa més vist i un descomunal 21,7% i l'APM liderant amb un gran 16,6%. La resta de cadenes s'ho miren de lluny: El hormiguero 10,7%, First dates 8,1%, El intermedio 7,3%, Cárdenas 4,8%, Graset 3,9% i el fanalet vermell 8 al dia 3,4%. Els gran programes espanyols nocturns no es veuen tant a Catalunya: Got talent 11,9% i Desaparecido 4,4%. Centenars de milers d'euros en platós, artistes, presentadors, jurat, públic, llum i colors i el que triomfa és un senyor de poble al monestir de Sant Daniel de Girona, convivint dos dies amb sis monges benedictines.

ST.DANIEL 4

TV3

Serà un despropòsit que un programa barat com El foraster caigui de la graella per poder pagar les nòmines de tot el personal fix de TV3 per la destralada de l'IVA de Rajoy. Sanchis té dues opcions: desdir-se de no contractar productores externes o robar-los la idea i que un presentador de la casa sigui el foraster al setembre. Veurem Melero entre els monjos de Montserrat?

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat