Com si fos ahir està fent unes audiències de rècord. La telenovel·la de TV3 lidera la franja del migdia, sent la preferida dels catalans mentre digereixen el dinar. Aquest dimecres ha aconseguit fer un boníssim 19,5%, deixant molt enrere els seus competidors. Però això no és tot. La confessió del Jordi, el cabreig del Quim i la gelosia de la Marta van captivar els teleespectadors de tal manera que van ser el programa de la cadena més vist durant tot el dia.

Com si fos ahir 2  tv3

TV3

Una fita difícil d’aconseguir tenint en compte que a la nit feien futbol, encara que es va notar que es tractava d’un Manchester United–Sevilla i no del Barça. Per què? En fer un 14,2% d’audiència, molt allunyat de les astronòmiques xifres que aconsegueixen els culers a la Champions.

Antena 3 també va apostar per emetre el partit, quedant en segona posició al rànquing fent un 12,3%. I mentrestant, què veien la resta de catalans? El Intermedio va ser el màxim beneficiat, fent un més que bo 11,6% amb Wyoming donant clatellades a Pablo Casado i Rafael Hernando.

Un cop va acabar el futbol, va arribar el torn de decantar-se davant la gran oferta: la pel·lícula de TVE, Telecinco o La Sexta, tafanejar la casa d’Ana Obregón i sorprendre’s amb la seva desastrosa cuina, veient l’especial de TV3 sobre l’estalvi d’aigua o seguir enganxat a la sèrie de Cuerpo de élite d’Antena 3?

Doncs bé, la gran guanyadora va ser aquesta última: triomfant gràcies als fidels a la trama (12,7%). A prop va quedar-se Ven a cenar a casa de Ana Obregón (10,8%), fent un punt més que l’aposta de La Sexta, dos més que Telecinco i més del doble que la de TVE (4,8%).

cuerpo de elite   antena 3

Antena 3

Però retrocedim en el temps, perquè la tendència del matí va tornar a canviar. Si bé dilluns va deixar Ana Rosa i Susanna Griso de líders indiscutibles gràcies a un seguiment exhaustiu del cas del petit Gabriel, dimarts això ha canviat. La catalana ha continuat al capdavant de les audiències, fent un espectacular 19,1%. Però Els Matins han escalat en el rànquing, superant Telecinco i guanyant de cinc punts. Sembla que a poc a poc va apropant-se a la primera posició que tenien des de feia mesos.

I la tarda, com va anar? Doncs les xifres segueixen evidenciant el triomf de Sálvame, tenint Paolo Vasile d’allò més content. Han rebut moltes crítiques per tractar el tema de Gabriel, tenint en compte que és la frivolitat feta programa. Però això els ha portat a seguir liderant la franja, fent un 15,1% a Catalunya impensable fa uns mesos. La seva màxima competidora, Tot es mou, es va quedar en un 11,9%, enfonsada al pou. 

Amb tot, queda un dimarts 13 que ha fet líders les sèries i el cas del petit Gabriel.   

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat