I pel funeral va ressuscitar. La sèrie dels dilluns de TV3 puja al 15,3% al penúltim capítol. Benvinguts a la família no és la sèrie dels dilluns sinó "la" sèrie de TV3. Excepte el culebrot diari, TV3 no emet cap altra, ni en grava cap altra ni té previst emetre'n cap altra en tot 2018. El crac, Cites, Nit i dia... les respectives productores externes tenen desats a un calaix arguments de futures temporades per si Catalunya té govern i TV3 rep més diners. De moment res, i els dilluns, tradicional dia de ficció catalana des de Ventdelplà, quedaran buits. Sense notícies d'un retorn de Crackòvia i sense sèrie. El panorama que va anar dibuixant Vicent Sanchis els últims mesos comença a visibilitzar-se. L'audiència sempre s'enganxa quan la conviden a un funeral.

12 BALF (36)

TV3

TV3 lidera el dia sense problemes pel bon funcionament del prime time però també del day time: Tot es mou (14%) amb Pilar Rahola prenent-se la resta de la setmana lliure, Com si fos ahir (16%) amb les seves trames monocordes de parelles trencades, Cuines (17,9%) fent pizza siciliana i Està passant 18,1% fent un meta-gag que supera qualsevol imitació del Polònia per explicar el temps que ens ha tocat viure:

L'última setmana de Parisé i Armenteras a 8tv els deixa a la cua: 8 al dia 3,4% contra Més 324 (4,4%) i Fora de joc (0,5%) en l'últim dilluns que s'emet per sota d'Esport club (1,3%). Però el que ens temíem que un dia passaria ha succeit: El Rondo és un programa en directe i en català, que es va emetre després d'assegurar-se el Barça la lliga i la prèvia d'un partit cap a semifinals de Champions. Un programa d'una productora espanyola que s'emet a TVE Catalunya... i que va fer un zero. Ho han llegit bé: l'audiència del programa d'Albert Lesán va ser 0%. Kantar Media li computa mil espectadors a tot el país entre 8 i 9 de la nit, tècnicament no arriba ni a un decimal de share. Milers d'euros públic llençats a la brossa, o a la butxaca de la productora Mega TV

lesan TVE

TVE

En una època que cada euro de TV3 està sent fiscalitzat, amb cada tertulià de TV3 analitzat, en què TV3 està dient "no" a les productores privades que es guanyen la vida a l'audiovisual català, ¿què passa amb la segona cadena pública de Catalunya? El Parlament està constituït i es poden fer comissions on es pregunti sobre aquest malbaratament de diners públics. TV3 no té un euro per fer ficció  i TVE a Catalunya paga programes de productores afins que fan zero.