Xavi plega. Un mite del Barça com a jugador marxa sense ser un mite com a entrenador. Si l'equip no reacciona haurà guanyat només una Lliga en 3 anys. Està a l'altura de Romà Forns, entrenador que va guanyar una lliga pels culers l'any 29. Poca cosa sent Xavi el millor jugador espanyol de la Història del futbol. Potser farà com Van Gaal i tindrà una segona etapa d'entrenador culer. Aquesta, de moment, no ha estat bona. L'alçada del mite permet entendre el seu acomiadament en diferit, com Bárcenas i Cospedal: diu al gener que renunciarà al seu contracte a partir del 30 de juny.  Joan Laporta no el fa fora, perquè no vol, no pot o no té recanvi, però és Xavi qui veu que la dinàmica de l'equip és tan dolenta que només alliberar-los d'un any més amb el mateix entrenador els pot fer reaccionar. Xavi deixa el Barça però no queda clar si deixa Barcelona. Aquí té la seva vida, família i amics. I casa seva.

a745ae0493d0cc6b5a4641849783b07745e915e3
Xavi minuts abans de dir que plega, Estadi Lluís Companys, EFE

Però on és casa seva? La majoria de cracs del Barça viuen a torres unifamiliars amb piscina, gespa i murs antipaparazzi al Baix Llobregat, com Leo Messi o Robert Lewandowski. Però Xavi és com Piqué: viu a un pis a l'Upper Diagonal, i no al barri de Pedralbes com Pep Guardiola sinó al bari de Sant Gervasi. Piqué a un tríplex de luxe a Muntaner/Plaça Adrià i Xavi Hernández a un pis de luxe amb piscina al terrat. No una piscina comunitària sinó una piscina privada, preciosa i molt fotografiada a l'Instagram de la seva dona Núria Cunillera. L'skyline de Barcelona permet deduir on se situa la finca, a la zona de Sant Gervasi propera al Turó Park i Via Augusta al barri de Galvany. Es veu al fons l'Hotel Melià i a prop el gratacel Atalaia d'Avinguda Sarrià/Diagonal:

Des del carrer l'immoble és fàcil de reconèixer per les tiges de bambú que envolten la piscina del terrat. Les dades de la finca de luxe les facilita, amb cert embolic de metres quadrats de l'immoble, la catalana Silvia Taulés a Vanitatis. Es tracta d'una casa de 980 m2 repartits en l'habitatge de 220 m2, la zona esportivaun afegit de 600 m2 més, repartits entre un terrat amb piscina i un jardí, tot plegat a una zona transitada, no aïllada com la de Guardiola sinó amb veïns com la de Gerard Piqué. La defineix com una "mansió vertical" a un carrer conegut de Barcelona. Taulés utilitza una expressió molt desafortunada: "zona noble de Barcelona". Totes les zones ho són. És la zona alta, geogràficament. La va comprar l'any 2014, abans de marxar del Barça a Qatar com a jugador, per uns quants milions d'euros.

Xavi Nuria i els nens  vacances GTRES
Xavi, Núria de vacances, GTRES

Xavi farà bé d'agafar-se un any sabàtic i no entrenar, així gaudirà del seu àtic espectacular a Barcelona. O que fitxi pel Girona i va i ve cada dia en AVE. Que Michel entreni al Barça i tots contents.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!