Aquest dimarts ens va deixar un mite, una icona, un referent mundial per a generacions i generacions. Albert Uderzo, creador d'Astèrix i Obèlix, moria als 92 anys mentre dormia al seu domicili de Neuilly-sur-Seine, prop de París, d'una crisi cardíaca. El pare dels irreductibles guerrers gals deixava orfes els que possiblement, siguin els personatges més inoblidables de la història dels còmics. I també, els milions de lectors.

albert uderzo asterix efe 1

Efe

Tot el món plora la mort d'Uderzo i li ret el merescut homenatge, en forma de dibuixos, records, imatges o qualsevol cosa que tingui a veure amb els dos inseparables amics i el seu gosset. Espectacular és, per exemple, la portada d'aquest dimecres de L'Equipeque lamenta la mort del dibuixant alhora que informa de la suspensió dels Jocs Olímpics previstos per aquest any, que es disputaran el 2021, i ho fa amb una portada d'una de les historietes més celebrades d'Astèrix:

portada l'equipe asterix

Algú que també ha tirat dels seus records relacionats amb aquests entranyables personatges ha estat Ariadna Oltra.

ariadna oltra tn migdia

TV3

La periodista catalana, ara al capdavant del TN Migdia de TV3, ha publicat un tuit emocionant, commovedor, que ret homenatge a la figura d'Uderzo i que serveix per expressar un sentit homenatge en veu alta per quan tot aquest malson provocat pel coronavirus hagi acabat. Un dibuix d'Astèrix i Obèlix fent el que tot el món té ganes de fer amb els que estima, però que pel confinament i el risc de contagi no pot fer: 

Una imatge esperançadora.