Arcadi Alibés és un dels periodistes més emblemàtics i estimats de TV3. Va incorporar-se a la Televisió de Catalunya l'any 1984, quan en tenia només 25. Ara en té 61, i ha mirat cap enrere per emocionar els seus seguidors a la xarxa.

arcadi tv3

Arcadi Alibés / TV3

Presentador dels esports del TN, els que ja tenen una edat recordaran que ell va protagonitzar durant molts anys, algunes de les imatges més icòniques de la història de TV3, associades per sempre a l'imaginari col·lectiu dels catalans, especialment dels culers. Les seves connexions des de la font de Canaletes, enmig de milers de seguidors embogits quan el Barça aconseguia algun títol i ho anaven a celebrar allà fins a altes hores de la matinada, embotit allà al mig dels culers, gairebé sense poder-se moure, són impagables.

La seva paciència i professionalitat quedaven demostrades entre els blaugranes eufòrics i entre els apassionats al ciclisme. Perquè Alibés ha cobert per TV3 ni més ni menys que quinze edicions del Tour de França, a més de ser l'speaker de la Volta Ciclista a Catalunya durant 20 anys. El seu és el cas d'algú que viu la seva professió al cent per cent, però és que a més, la seva feina coincideix sovint amb la seva passió. Perquè Alibés ha informat molt sobre esport, alhora que ha fet sempre molt d'esport. Apassionat de les curses de fons, ha completat 138 maratons i n'ha deixat constància en alguns llibres meravellosos com Córrer per ser feliç.​

llibre arcadi

Arcadi Alibés corre des que té ús de raó. Quan no duu americana i corbata per donar les notícies, el més habitual és veure'l amb sabatilles esportives als peus, samarreta i malles i dessuadores. Per a ell, sortir a la carretera i als camins de Catalunya i d'arreu del món, quan es podia, és una necessitat. I per molt que al calendari vagin caient fulles, no pensa deixar de fer una cosa que l'omple com cap altra. Per això, el bo de l'Arcadi ha confessat el que és llei de vida, que ell, com tots, ens anem fent grans i les cames no responen com ho feien abans. Però no es pensin: el seu ara és encara infinitament més envejable que l'abans de molts de nosaltres.

arcadi correr

Arcadi Alibés / Viquipèdia

Alibés ha penjat una foto preciosa a les xarxes socials reconeixent una certesa: que ara va més lent que abans i no està per a tantos trotes: "Abans quan corria tranquil anava a 5. Ara vaig a 6. Abans en dues hores i mitja feia 30 km. Ara 25. Abans era jove". Tot i així, seguirà fent el mateix, fins que el cos aguanti: "Ara no, però continuo corrent, i això és el que compta...".

arcadi corrent

Els seus seguidors, emocionats, han compartit experiències:

tuit arcadi

tuits arcadi2

Facin com l'Arcadi. Continuïn fent el que els apassioni, tinguin l'edat que tinguin.